Ja jūs pieļāvāt tādu pašu kļūdu kā es, novietojot Ziemassvētku kaktusu šajā vietā, tad drīz tā lapas nokritīs, nekavējoties pārvietojiet to

Kā rūpēties par Ziemassvētku kaktuss ziedēšanas laikā

Šajā laikā tai ir nepieciešams atbalsts, regulāra laistīšana un pietiekami daudz saules gaismas. Tiesa, vienmēr jāatceras, ka zigokaktuss dod priekšroku augšanai blīvos tropu mežos. Tieša saules gaisma nav tās labākais draugs. Viņam vislabāk piestāv izkliedētā gaisma. Tāpēc atturieties to novietot tieši uz palodzes!

Un pats galvenais: nekādā gadījumā nepārvietojiet augu no vietas uz vietu, kad tas ir noziedējis. Tas ir galvenais iemesls, kāpēc Ziemassvētku kaktuss var izmest pumpurus vienā mirklī.

Iespējams, esat dzirdējuši šādus stāstus. Kāds no jūsu draugiem vai paziņām Ziemassvētku kaktuss atveda mājās ziedēšanas augstumā. Veikala plauktā nebija iespējams atraut acis! Un, tiklīdz jūs to atnesāt mājās, tas nekavējoties nometa lapas. Tas notiek, ja jūsu jaunais mājdzīvnieks piedzīvo pēkšņas temperatūras izmaiņas. Un ziemā tā ir īpaši populāra kļūda: no silta veikala uz aukstu, no auksta līdz siltam dzīvoklim. Vispār neko sliktāku nevar iedomāties.

Tātad vēl viens padoms: aukstajā sezonā labāk atturēties no zigokaktusa iegādes.

Ziemassvētku kaktuss lapas: zigokaktusa kopšanas noslēpumi

Paradoksāli augam, kurš mīl spēcīgas lietusgāzes, pārlaistīšana tam ir kaitīga. Mežos mitrums sadalās vienmērīgi, ko nevar teikt par podu. Ziemassvētku kaktuss labāk laistīt biežāk, bet nelielos daudzumos. Augsnei jāpaliek mitrai un paplātei sausai. Diemžēl lielākā daļa Šlumbergeru mirst tieši pārplūdes dēļ. Augs ir ļoti neaizsargāts pret sakņu sistēmas sēnīšu slimībām.

Lasi arī: Sakiet šos vārdus, mazgājot seju, lai atgrieztu visu ļaunumu pāridarītājam

Lasi arī: Ko likt uz Jaungada galda, neskaitot Olivjē un Siļķi kažokā, lai pārsteigtu izvēlīgos viesus ar savu kulinārijas talantu

Svarīgi, lai ne tikai augsne, bet arī gaiss būtu mitrs. Ja jūs nevarat sasniegt ziedēšanu un kopumā zieds izskatās gauss, šķiet, ka gaiss jūsu mājā ir pārāk sauss. Tas, starp citu, nav īpaši noderīgs gan cilvēkiem, gan mājdzīvniekiem. Lielisks risinājums ir izmantot mitrinātāju, lai uzturētu komfortablu atmosfēru ar aptuveni 45% mitruma līmeni.

Daži gudri Ziemassvētku kaktuss īpašnieki glabā podiņu vannas istabā. Un tas ir lielisks risinājums šādam mitrumu mīlošam augam. Neaizmirstiet, ka zigokaktusa sakņu sistēma ir vāja un daļu barības vielu tas paņem no gaisa. Galvenais, lai vannas istabā būtu pietiekami daudz gaismas.

Ar ko pabarot Ziemassvētku kaktuss

Šajā svarīgajā periodā zigokaktam īpaši nepieciešams kālijs un fosfors. Tieši šīs divas sastāvdaļas ir atbildīgas par pumpuru veidošanos, to lielumu un skaitu. Vislabākais risinājums šiem nolūkiem ir kalcija nitrāta šķīdums un olu čaumalu uzlējums. Tad Ziemassvētku kaktuss lapas būs zaļas un ziedi būs sulīgi.

Un pēdējā vienkāršā patiesība, kas jāzina visiem istabas augu mīļotājiem. Šlumbergerai nepatīk ūdens tieši no krāna, labāk ļaut tam nostāvēties vairākas dienas. Tajā pašā laikā botāniķi uzsver: ziedēšanas laikā Ziemassvētku kaktuss labāk laistīt ar siltu ūdeni. Galu galā ziemā jūs varat aizmirst un novietot pudeli pie loga vai balkona, un zemas temperatūras ūdens ziedošajam augam radīs ievērojamu stresu.

Zigokaktuss pats par sevi ir ļoti mierīgs un pretimnākošs mājdzīvnieks, īpaši ziemas guļas laikā. Ar pienācīgu aprūpi viņš dzīvos vismaz 25 gadus! Kopumā ziedēšana ir atkarīga no trim faktoriem: laba miega, temperatūras un laistīšanas. Izpildiet iepriekš sniegtos norādījumus, un Ziemassvētku kaktuss noteikti priecēs jūs ar sulīgu koši krāsu visu ziemu.

Leave a Comment