Šodien mēs pasviedīsim ideju ko par pagatavot, lai mazliet iztīrītu savas saldētavas. Galu galā drīz būs jauna raža, un mēs vēl neesam apēduši veco
Atzīstiet, vai jums vēl ir palicis daudz krājumu? Iesaku pagatavot gardu ogu desertu – uzpūteni jeb ka modīgi to tagad sauc musu. To var pagatavot no jebkurām ogām. Galvenais, lai tiem nebūtu sēklu. Derēs zemenes (piemēram), avenes, jāņogas un ķirši tiem gan kauliņi būs jāizņem!
Šo musu var pievienot gan kūkām, gan saldajiem ēdieniem. Bērni to mīl ēst kopā ar aukstu pienu. Ļaujies fantāzijai ogu izvēlē (vai saldētavas saturam:).
Kā pagatavot
Izņem no saldētavas kausu ogas un, neatkausējot, iemetam kausā vai augstu malu pannā un liekam uz plīts uz lēnas uguns. Mēs gaidām, līdz ogas nedaudz izkusīs; Pievienojiet cukuru, samaisiet un vāriet uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes.
Tagad paņemiet iegremdējamo blenderi un izmantojiet asmens stiprinājumu, lai samaltu mūsu ogas biezenī. Esi uzmanīgs, neapdzini sevi! Jo karstas ogas īpaši “prot” apdedzināt.
Tālāk ņem šķīstošo želatīnu, piepilda ar aukstu ūdeni, samaisa un pievieno ogu biezenim. Tagad ņemam vēl vienu piederumu – putotāju. Un visu kārtīgi sakuļ. Jūs redzēsiet, kā putas sāks atdzist un sabiezēt. Viss, kas mums jādara, ir jāievieto veidnēs un jāgaida, līdz tas atdziest.
Lasi vēl: Orģinālā recepte pelmeņiem Āzijas stilā – aromātiski, pikanti un visai neierasti
Sastāvdaļas:
saldētas ogas (man ir zemenes) – 200 g
cukurs – 1-2 ēdamk. l vai pēc garšas
želatīns (man ir šķīstošs) – paciņa (apmēram 15 g)
ūdens – 3 ēdamkarotes (auksts)
Labu apetīti! Un ļaujies eksperimentēt.