Jūties noguris? Pie vainas varētu būt ŠĪS lietas, kas atrodas tavās mājās!

Kafijas automāts

Lai arī šī iekārta ir dzīvības glābējs no rītiem, pienākot pēcpusdienai, tas var būt iemesls, kādēļ jūties tik nogurusi. Kofeīns ir stimulants un tas palielina tavas enerģijas daudzumu uz salīdzinoši īsu mirkli. Vai arī pastāv varbūtība, ka neesi uzvarējusi ģenētiskajā loterijā – atkarībā no tava metabolisma, kofeīns var pat tevi padarīt miegainu.

Lasi vēl: 13 iemesli, kāpēc jūtaties vienmēr noguruši. Kā tos novērst?

Pārvietojamais bāra galdiņš

Naktsmice tev palīdzētu aizmigt ātrāk, bet glāze vīna nodarīs gluži pretējo. Pēc tās izdzeršanas vari sagaidīt bezmiega nakti, un no rīta pamostoties tu to vien vēlēsies kā palīst atpakaļ zem segas.

Lavandas sveces

Jā, iespējams, ka lavandas sveču smarža tev šķiet relaksējoša, bet tieši tā paša iemesla dēļ tu jūties nogurusi. Veslijas universitātes psihologi atklāja, ka cilvēki, kuri lavandas smaržu sajuta pirms gulētiešanas, gulēja ciešākā miegā, bet dienas laikā lavanda padarīja tos nogurušākus.

Tavas mīļākās ātrās uzkodas

Noliec nost kartupeļu čipsus. Ēdieni, kas ir piesātināti ar ogļhidrātiem un taukiem, paaugstina cukura līmeni asinīs, kam seko ātrs kritums, kas liks tev justies nogurušai.

Termostata iestatījumi

Pētījumi ir atklājuši, ka optimālā temperatūra gulēšanai ir diezgan vēsa – 15.5° līdz 20°C. Šī iemesla dēļ, ja tu dienas laikā uzturi telpas vēsas, pastāv ļoti liela iespējamība, ka drīzāk vēlēsies nosnausties, nevis tikt galā ar tekošajiem darbiem.

Tavs mobilais telefons

Šī ierīce ir atkarību izraisoša, dienas laikā tā tevi nogurdina. Nacionālais miega nodibinājums atklāja, ka 20% cilvēkus vecumā no 19 līdz 29 gadiem nakts laikā pamodināja negaidīts zvans, īsziņa vai e-pasts. Tas pārtrauc miegu un nākamajā dienā tu jūties pilnīgi nelietojams.

 

Avots: www.womansday.com

Leave a Comment