Laba ēdiena aromāts ir patīkams, bet ne vienmēr esam sajūsmā, ja šis aromāts izplatās pa visu māju, turklāt uz ilgu laiku.
Gatavošana var būt jautra, taču daži ēdieni, piemēram, zivis, sīpoli un kāposti, bieži vien var atstāt nepatīkamu aromātu, kas saglabājas stundām ilgi vai pat nākamajā dienā un var izplatīties pa visu māju.
Šie vienkāršie padomi var palīdzēt jums atbrīvoties no nepatīkamām smakām vai ēdiena gatavošanas aromātiem, vienlaikus saglabājot mājoklī svaigumu.
Baltais etiķis
Populārs tīrīšanas kanāls Pure Wow skaidro, ka baltais etiķis ir atslēga uz svaigu un tīru virtuvi, jo tā ir viena no efektīvākajām sastāvdaļām nepatīkamu aromātu likvidēšanai.
Baltais etiķis absorbē smakas. Tāpēc pēc ēdiena pagatavošanas atstājiet bļodu ar baltā etiķa šķīdumu uz darba virsmas uz dažām stundām vai pat uz nakti, ja smaka ir ļoti spēcīga.
Baltais etiķis maina un neitralizē smakas, ar kurām tas nonāk saskarē. Etiķim piemīt arī antibakteriālas īpašības, tāpēc tas likvidē smakas, ja to izmanto kā tīrīšanas līdzekli.
Citrons, kanēlis un ingvers
Ja smaka saglabājas arī nākamajā dienā, varat pagatavot vienkāršu mājas līdzekli no citrona mizas, kanēļa standziņas un malta ingvera, kas garantēti atbrīvos no smakas.
Viss, kas jums jādara, ir jāieliek sastāvdaļas katlā ar verdošu ūdeni un jāļauj vārīties vismaz 15 minūtes, un nepatīkama smaka izzudīs.
Citroni ir arī dabīgs dezodorants, un tie ir līdzīgi baltajam etiķim, jo tie var dabiski neitralizēt smakas un satur arī dabiskas antibakteriālas īpašības, piemēram, citronskābi.
Lasi vēl: Visums dos zīmi. Šīs četras zodiaka zīmes sāks jaunu dzīvi
Atveriet logu
Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā novērst sliktu ēdiena aromātu, ir vēdināt virtuvi gatavošanas laikā, atverot logu vai ieslēdzot gaisa nosūcēju.