Kā iemācīties pārvaldīt savas emocijas

Dodiet vietu visām emocijām savā dzīvē

Emocijas ir svarīga dzīves sastāvdaļa. Tām ir savas funkcijas, un tās palīdz mums daudzos veidos. Nenosodiet sevi par lietām, ko jūtat, bet mēģiniet aptvert to cēloņus.

Pielāgojiet un izsakiet emocijas

Atrodiet savu veidu, kā droši izpaust savas emocijas. To var palīdzēt darīt māksla un radošums, rakstīšana, komunikācija ar tuviniekiem, fiziskas aktivitātes vai meditācija.

Kā jūs izdzīvojat autentiskas pamatemocijas? Bailes – no kā es baidos? Kā tas var notikt? Informācijas meklēšana. Baiļu vietā nāk miers. Dusmas – apzināties, kur tiek pārkāptas manas robežas.

Aizstāvēt robežas, atslābināt savu ķermeni, sākt runāt. Dusmu vietā nāk apņēmība. Skumjas – par ko ir manas skumjas? Sniedziet minimālus stimulus un ļaujiet sev garlaikoties. Pēc skumjām nāk pieņemšana. Prieks – priecājieties un neko nedariet.

Īstenojiet apzinātības un relaksācijas tehnikas

Apzinātība palīdz koncentrēties uz šo brīdi, nevis uztraukties par pagātni vai nākotni. Šajā ziņā jums var palīdzēt relaksācijas tehnikas, piemēram, dziļa elpošana, joga vai meditācija.

Lūdziet palīdzību

Runājiet par savām emocijām ar uzticamiem cilvēkiem. Dalīšanās ar savām sajūtām ir ļoti noderīga. Taču, ja jūtat, ka emocijas kļūst par smagu nastu, nevilcinieties meklēt palīdzību pie profesionāla konsultanta.

Leave a Comment