Kā izbēgt no karstuma: 5 aukstās zupas, kas lieliski remdē gan slāpes, gan izsalkumu!

3. AUKSTĀ AVOKADO KRĒMZUPA

 

SASTĀVDAĻAS

1 liels nogatavojies avokado

1 mazs sīpols

1 ķiploka daiviņa

Saišķis kinzas

Neliels saišķis piparmētru

2 ēd.k. citronu sulas

700 ml atdzesēta dārzeņu buljona

1 tējk. vīna etiķa

1 ēd.k. sojas mērces

Sāls, melnie pipari – pēc garšas

SAGATAVOŠANA

1.Sīpolu nomizo un sasmalcina. Pēc tam nomizojiet ķiplokus un sasmalciniet. Nomazgājiet zaļumus, nosusiniet un sasmalciniet.

Pārgrieziet avokado uz pusēm un izņemiet kauliņu. Izņemiet mīkstumu, ievietojiet to blenderī, pievienojiet sīpolu, ķiploku, zaļumus, citrona sulu un pusi buljona.

2.Visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā biezenī. Tad ielej atlikušo buljonu, etiķi, sojas mērci un sakuļ.

Pievieno sāli un piparus. Sarīvē laima miziņu un izspiež sulu. Sajauc skābo krējumu ar laima sulu. Nomazgājiet kinzu un piparmētru zariņus un atdaliet lapas no kātiem.

3.Auksto zupu lej bļodiņās, katras centrā liek pa karotei skābā krējuma un pārkaisa ar laima miziņu. Dekorē ar svaigiem zaļumiem.

4. SALMOREJO

SASTĀVDAĻAS

1 kg gatavu tomātu

200 g baltmaizes

Ķiploki

50 ml vīna etiķa

200 ml olīveļļas

4 šķēles kaltēta šķiņķa

2 vārītas olas

SAGATAVOŠANA

1.Nomizojiet tomātus un pārgrieziet tos uz pusēm. Sasmalciniet blenderī.

Lasi vēl: Kabaču pīrāgs, kura pagatavošana aizņems 20 minūtes, bet no galda tas pazudīs sekundes laikā!

2.Pievieno maizi, ķiplokus, etiķi, olīveļļu un sasmalcina līdz gludai, viendabīgai masai. Ievietojiet maisījumu ledusskapī.

3.Kamēr zupa nostāvās, sagriež olas un šķiņķi mazos kubiņos. Auksto zupu lej bļodiņās, pievieno olas un šķiņķi.

5. AUKSTĀ TOMĀTU ZUPA

 

SASTĀVDAĻAS

460 g tomātu

1 sīpols

2 seleriju kāti

2 ēd.k. olīvju eļļas

Tabasco mērce (daži pilieni)

Sāls, pipari – pēc garšas

Ūdens – pēc izvēles

SAGATAVOŠANA

1.Uzkarsētā pannā ar olīveļļu liek sasmalcinātu sīpolu un seleriju. Cep, līdz gatavs.

2.Tomātus liek blenderī kopā ar apceptajiem dārzeņiem, pievieno sāli, piparus un nedaudz Tabasco, un sablendē. Ja maisījums ir pārāk biezs, varat pievienot nedaudz ūdens.

3.Atdzesējiet zupu un pasniedziet to.

Aukstās zupas ir ideāls vasaras ēdiens. Izmantojiet šīs receptes un pagatavojiet tās savai ģimenei karstumā. Šie ēdieni remdēs ne tikai izsalkumu, bet arī atvēsinās.

Par šīm zupu receptēm pastāstiet arī saviem draugiem!

Leave a Comment