Tagad tikai šo pievienoju salātiem: mērce ir lieliska. Jūs aizmirsīsiet par eļļu un majonēzi

Ideāla mērce, kas piestāvētu jebkuriem salātiem, neeksistē… Vispirms izmēģiniet šo recepti, kas mainīs jūsu priekšstatus par zaļumiem, kas garšoti ar eļļu vai visu, ko jūs tur pievienojāt.

Aizdars ir kulinārs termins, kas tiek lietots, lai apzīmētu dažādas mērces un piedevas, kuras pievieno ēdieniem, lai uzlabotu to garšu, tekstūru un vizuālo pievilcību.

Aizdari var būt gan šķidri, gan biezāki, un tie tiek izmantoti gan karstajiem, gan aukstajiem ēdieniem. Tos var izmantot salātiem, gaļas un zivju ēdieniem, dārzeņiem, sviestmaizēm un daudziem citiem ēdieniem.

Aizdaru veidi un to lietojums

Salātu mērces

Salātu mērces ir viens no populārākajiem aizdaru veidiem. Tās var būt dažādas konsistences un garšu kombinācijas, sākot no vieglām un svaigām līdz bagātīgām un krēmīgām.

Vinegrets: Šī ir klasiska salātu mērce, kas sastāv no eļļas, etiķa, sinepēm, sāls un pipariem. To var bagātināt ar dažādiem garšaugiem un garšvielām.

Cēzara mērce: Slavenā Cēzara salātu mērce parasti satur olas dzeltenumu, citrona sulu, Worcestershire mērci, ķiplokus, olīveļļu un parmezāna sieru.

Jogurta mērce: Jogurta bāzes mērces ir vieglākas un atsvaidzinošākas, tās bieži tiek gatavotas ar jogurtu, ķiplokiem, gurķiem, citronu sulu un dillēm.

Karstie aizdari

Karstie aizdari ir paredzēti, lai papildinātu siltus ēdienus, piemēram, gaļas, zivju vai dārzeņu ēdienus.

Sarkanvīna mērce: Šī mērce tiek pagatavota no sarkanvīna, sīpoliem, ķiplokiem, buljona un garšaugiem. Tā ir lieliska piedeva steikam vai citai sarkanai gaļai.

Balto vīnu mērce: Izgatavota no baltvīna, sviesta, miltiem un garšaugiem, šī mērce labi sader ar zivju un vistas ēdieniem.

Siera mērce: Bagātīga un krēmīga mērce, kas pagatavota no siera, piena un sviesta. To bieži izmanto makaronu ēdieniem vai kā piedevu dārzeņiem.

Aukstie aizdari

Aukstie aizdari tiek izmantoti, lai pievienotu garšu aukstajiem ēdieniem, piemēram, sviestmaizēm, dārzeņu platēm vai aukstajām uzkodām.

Majonēze: Populāra bāze dažādiem aukstajiem aizdariem, majonēze bieži tiek sajaukta ar citām sastāvdaļām, piemēram, sinepēm, ķiplokiem vai dillēm.

Lasi vēl: Vecā grāmatā atradu recepti īstajai “Doktora” desai, un tagad tas ir viss, ko gatavoju

Guakamole: Avokado bāzes mērce, kas pagatavota ar citronu sulu, tomātiem, sīpoliem un koriandru. Tā ir lieliska piedeva nachos vai sviestmaizēm.

Pesto: Šī itāļu mērce tiek gatavota no svaigiem bazilika lapām, ķiplokiem, priežu riekstiem, parmezāna siera un olīveļļas. Tā lieliski papildina pastu, gaļu vai dārzeņus.

Novatoriskai receptei mums būs nepieciešama

100 ml olīveļļas;

1 ēdamkarote citronu sulas;

2 ēdamkarotes sojas mērces;

1 tējkarote sinepju pulvera;

1 ēdamkarote Provansas garšvielu

Gatavošanas secība

Ielejiet olīveļļu stikla burkā.

Pievienojiet sojas mērci, citronu sulu, sinepes un garšvielas.

Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisa.

Tas ir viss! Tagad jebkurš no jūsu vasaras salātiem pārvērtīsies par īstu gardumu.

Un vienkārši ļaujiet viņiem mēģināt pateikt pretējo. Papildus garšai mēs saņemam arī nenovērtējamu labumu.

Leave a Comment