Kā iztīrīt zamšu, jeb zamšādu mājas apstākļos: noderīgi padomi

 

Kā iztīrīt zamšādu

Parasti vislielākais netīrumu daudzums  tiek apaviem un cimdiem. Tie arī krietni ātrāk nonēsājas. Tādēļ arī kopšanas līdzekļu tieši šim priekšmetiem ir krietni vairāk nekā, piemēram, mēteļiem vai cepurēm.

Nelielu netīrumu iztīrīšanai rekomendē iegādāties speciālu dzēšgumiju. Tādas pārdodas vietās, kur ir apavu kopšanas līdzekļi. Ārkārtas gadījumā jūs varat izmantot arī parastu skolnieku dzēšgumiju. Viņš arī tikpat neslikti tiek galā ar attīrīšanas funkciju.  Vēl viena recepte zamša attīrīšanai no lielākiem netīrumiem ir  netīro vietu apstrādāšana ar mājas apstākļos pagatavotu šķīdumu.

Tam jums būs nepieciešams puslitrs attaukots piens, tāpat pus tējkarote sodas vai tāds pats daudzums ožamā spirta. Šādu maisījumu nepieciešams uzklāt uz sausa un tīra audumu un notīrīt ar to apavus, cimdus vai jaku. Pēc attīrīšanas vajadzētu “noskalot” šķīduma paliekas, tam izmantojiet vates tamponu, kas samitrināts ar tīru ūdeni. ja nav piena, to var aizvietot ar parastu ūdeni, pievienojot tam četras tējkarotes ožamā spirta. Un izmantojiet tādā pašā veidā kā augstāk minēts.

 

Kā iztīrīt zamšādu: par kontaktu ar ūdeni

Attīrīšanai, it īpaši zamša cimdiem,  lieliski derēs arī šāds paņēmiens. No sākuma paņemiet sausas tualetes ziepes un birsti. Lai jums būtu ērtāk, cimdus labāk vilkt rokās. Tālāk vajadzēs ierīvēt  cimdus ar ziepēm un labi notīrīt tos ar birsti. Pēc tam uzmanīgi nomazgājiet ziepes ar siltu ūdeni. Neaizmirstiet atstāt cimdus žāvēties atvērtā veidā.

Tā kā zamšam ir īpašība palikt cietam pēc kontakta ar ūdeni, nepieciešams tam atgriezt bijušo maigumu.  Tam nepieciešams vienkārši izspaidīt ar rokām tik ilgi, kamēr izstrādājums kļūs mīksts.

Noslēdzošais tīrīšanas etaps ir  obligāta izstrādājuma apstrāde ar sausu un pūkainu birstīti. To dara tādēļ, lai paceltu zamša pūciņas, kuras bieži var salipt. Interesanti, ka daži gudrinieki iedomājušies pacelt salipušās zamša pūkas uz  zamša drēbēm ar putekļsūcēja birstes palīdzību. Un galvenais, ka viņiem tas neslikti izdevies. Varbūt arī jums vajadzētu pamēģināt?

Esiet uzmanīgi kontaktā ar ūdeni. Parasti pēc tā zamšs var kļūt ne tikai ciets, bet arī savilkties. Protams, tas mēdz būt reti , bet šāds fakts var būt. Tādēļ nevajadzētu mazgāt zamša izstrādājumus un ierobežot zamša izmantošanu lietus un slapjdraņķu periodā.  Ja būsiet neuzmanīgs lietošanā, īpaši ar zamša apaviem, vai citiem izstrādājumiem, tad kā rezultātā jums nāksies tos ne tikai izspaidīt, bet arī izstiept. Mēdz būt   arī tā, ka saudzējāt lietu, kā varējāt, bet uz tās vienalga uzradās spīdīgi taukaini pleķi.

Lasi arī: Zodiaka zīmes, kas spēj redzēt nākotni sapnī!

 

Rezultātā drēbe pazaudēja savu ārējo izskatu lai gan varēja vēl būt derīga nēsāšanai. Ar šādām mazām nepatikšanām vislabāk tiks galā parastā kartupeļu ciete. Uzklājiet to plānā kārtā un atstājiet uz kādu laiciņu. Pēc tam vajadzētu noņemt izveidojušos slāni ar birstes palīdzību.  Dažreiz ja ir nepieciešamība tīrīt īpaši netīrus zamša izstrādājumus, vislabāk tad izmantot kartupeļu cietes un ožamā spirta maisījumu.  Lietot šādu maisījumu vajadzētu , tāpat kā parasto cieti, ar maisījuma izžūšanas laiku.

 

Vienā tonī un ar zīmējumu, vai ir atšķirība?

Mūsdienu modē raitā solī ienākuši izstrādājumi ne tikai no vientoņa, bet arī zamša ar daudzveidīgiem zīmējumiem.  No tā, kādu izstrādājumu jūs sev izvēlēsieties, būs atkarīga arī kopšana.

Piemēram, mantas, kas veidotas no viena toņa zamša, var mazgāt, bet ne veļas mašīnā. Mazgāt nepieciešams atvērtā veidā, lietojot siltu maisījumu no speciāliem mazgāšanas līdzekļiem.

Ja tāds nav, var izmantot līdzekļus delikātiem audumiem vai vilnai. Pēc apstrādāšanas ar mazgāšanas līdzekli to parasti noskalo zem tīra ūdens, mitruma paliekas noņem ar frotē dvieli un atstāj žāvēties iztaisnotā veidā. Zamša attīrīšanai ar zīmējumu tāds veids nav pats labākais. Vislabāk izvēlēties saudzējošākas metodes zamša attīrīšanai mājas apstākļos.

 

Lasi arī: Zodiaka zīmes, kas spēj redzēt nākotni sapnī!

 

Izstrādājumiem ar zīmējumiem labāk izmantot putojošus līdzekļus un tīrīt izstrādājumu ar putām un birsti. Putu paliekas netiek mazgātas, bet gan novāktas ar sausu un tīru audumu.

Apavi un zamša izstrādājumi  jānēsā ar prieku , jākopj to un jādara tas pareizi. Tad zamšs jums kalpos ilgi.

Avots: www.allwomens.ru

Leave a Comment