Kā mazgāt trikotāžas apģērbu: padomi, ko vienmēr atcerēties

Vilnas izstrādājumus mazgā arī balto pupiņu novārījumā. Vienu kilogramu pupiņu vāra 5 litros ūdens. Novārījumu pārtecina caur audumu. Šajā novārījumā 40 °C temperatūrā mazgā izstrādājumus, pēc tam noskalo ar siltu ūdeni, izspiež un izžāvē.

Kā mazgāt trikotāžas izstrādājumus no mākslīgā zīda

Trikotāžas izstrādājumiem, kas izgatavoti no mākslīgā zīda, ir nepieciešama īpaša kopšana, jo tie var viegli saplīst, kad ir slapji. Tāpēc tos nedrīkst stipri berzēt vai stiept. Šādi izstrādājumi (nekrāsoti) jāmazgā tikpat rūpīgi kā viskozes zīda audumi.

Lai mazgājot saglabātu to krāsojumu, var izmantot speciālu veļas pulveri. Šādā gadījumā mazgāšanas šķidrumam jāpievieno nedaudz etiķa, tūlīt pēc mazgāšanas rūpīgi izskalojiet izstrādājumu siltā ūdenī. Skalošanas ūdenim pievienojiet arī nedaudz etiķa. Ja krāsojums ir trausls, mazgājiet vēsā ūdenī.

Pēc skalošanas izstrādājumu neizspiediet, un, lai noņemtu mitrumu, 30 – 35 minūtes aptiniet to drānā vai plēvē. Pēc tam, viegli izvelkot, piešķiriet izstrādājumam sākotnējo formu un izklājiet to horizontāli žāvēšanai. Nekad nežāvējiet izstrādājumu vertikāli, jo tas zaudēs savu formu. Izvairieties no žāvēšanas saulē vai sildītāju tuvumā.

Leave a Comment