Kā pagatavot “smorrebrod” ievērojot skandināvu pavāru tradīcijas

Šī autentiskā dāņu uzkoda ir īsts atradums jebkurai maltītei

tradicionāls Dānijas ēdiens, kas sastāv no atvērtajām sviestmaizēm (nepārklātām ar otru maizes šķēli). Tās tiek gatavotas, izmantojot tumšo rudzu maizi (rugbrød) kā pamatni un bagātīgi rotātas ar dažādiem piedevām. Smørrebrød nosaukums nozīmē “sviests un maize” (dāņu valodā: smør – sviests, brød – maize).

Parasti smørrebrød ir izsmalcināti noformētas un piemērotas īpašām ēdienreizēm, piemēram, pusdienām vai uzkodām. Smørrebrød ir neatņemama Dānijas kulinārā kultūras daļa un simbols tās vienkāršajai, taču izsmalcinātajai virtuvei.

Šo autentisko uzkodu pagatavošana ir ļoti vienkārša, jums ir nepieciešams tikai pieticīgs sastāvdaļu komplekts un vēlme radīt ko jaunu un garšīgu. Dāņi gatavo smorrebrod ar dažādiem pildījumiem, šajā rakstā ir aprakstīta viena no populārākajām klasiskā skandināvu ēdiena receptēm. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Gatavošanas process:
1.Uzkarsē mīksto sieru ar pāris pilieniem citrona sulas, pievieno karoti majonēzes vai bieza krējuma, rūpīgi samaisa. Pateicoties šai vienkāršai manipulācijai, “putu” tekstūra būs bieza un zīdaina.

2.Maizes šķēlītes viegli apgrauzdē uz pannas. Tad topošās “atvērtās sviestmaizes” pamatne būs kraukšķīga un zeltaina. Uzklājiet vieglu biezpiena kārtiņu, pievienojiet dažas plānas marinēta gurķa šķēlītes un skābo redīsu.


3.Uzmanīgi izklāj laša šķēli (šo sastāvdaļu var aizstāt ar jebkuru citu sarkano zivi vai pat desu, piemēram, šķiņķi vai salami). Uz maizes uzliek iepriekš vārītas olas gabaliņu. 4.Gatavo uzkodu dekorējiet ar sasmalcinātu zaļo sīpolu, glītiem mikro zaļumu zariņiem.

Lasi vēl: Kāpēc olām nepieciešams siets un kartupeļiem – trauku švamme; Dalīsimies ar padomiem, kā vienkāršot ēdiena gatavošanu

Izmantotie produkti:

-graudu maize
-viegli sālīts lasis
-cieti vārītas olas
-viegli sālīti gurķi
-biezpiens
-krējums, majonēze
-zaļie sīpoli, mikro zaļumi
-redīsi (pēc izvēles)
-citrons, dilles
Ja vēlaties, sātīgo kārumu papildiniet ar kartupeļu biezeni, pievienojiet vairāk dārzeņu, piemēram, tomātus vai kabačus.

Leave a Comment