Lai ēdiena gatavošana sagādātu prieku vai vismaz neradītu apgrūtinājumu, ir pēc iespējas jāvienkāršo viss process. Daži risinājumi ir tik vienkārši, ka jūs brīnīsieties, kā jūs nekad agrāk neesat iedomājies tos izmantot
Ja esat aizmirsis izņemt gaļu no saldētavas, jūsu plāns pagatavot to vakariņās var neizdoties! Bet arī tam ir savs risinājums.
Ingvera mizošana
Ingveru ir grūti nomizot ar visiem tā gabaliņiem un izciļņiem. Nelietojiet nazi vai dārzeņu mizotāju, izmantojiet karoti. Nogrebiet ar to miziņu, un tā atdalīsies, pat grūti aizsniedzamās vietās. Šādā veidā būs mazāk atkritumu.
Jaunu kartupeļu mizošana
Jaunie kartupeļi ir garšīgi, taču to mizošana aizņem tik daudz laika un enerģijas, ka dažreiz vienkārši slinkums tos gatavot. Tāpēc mēs iesakām izmantot metāla trauku sūkli, asu švammi vai vienkārši rupju birstīti. Ar to palīdzību miziņa būs viegli noņemama.
Sietiņš vārītām olām
Lietojiet smalku sietu, lai sagatavotu olas stingram desertam. Ievietojiet olu sietā virs izlietnes un viegli pagrieziet, lai noņemtu lieko ūdeņaino baltumu. Paliks tikai stingrs baltums un dzeltenums. Maigā veidā olu ievietojiet katliņā un sakuliet. Tas izdosies stingrs.
Pārtikas sasaldēšana
Buljons
Ja jums ir palicis gaļas vai dārzeņu buljons, sasaldējiet to, lai izmantotu pēc kāda laika. Šādā veidā jums nevajadzēs speciāli gatavot buljona partiju.
Dārzeņi
Gatavi dārzeņu maisījumi veikalā ir dārgi, tāpēc ir prātīgi pagatavot savus, kamēr ir to sezona. Nomazgājiet, nosusiniet un sagrieziet nelielās šķēlītēs papriku, tomātus, sīpolus, kabačus, kāpostus utt. Varat arī sasaldēt zirņus, lai tos pievienotu zupām un sautējumiem.
Augļi un ogas
Ielieciet ogas un augļu šķēlītes ledus veidnē, pārlejiet tās ar ūdeni un sasaldējiet. Pēc tam šo augļu ledu var pievienot dzērieniem.
Gaļa
Uzreiz pagatavojiet kotletes, lai nebūtu jāgaida, kamēr atkausējas viss gaļas gabals. Sagrieziet to porcijās, ielieciet maisiņos, lai gaļa nesaliptos, un atkausējiet to tieši tik ilgi, cik nepieciešams.
Pildījums
Arī mājās gatavotu malto gaļu var sasaldēt porcijās. Taču ir svarīgi to kārtot plānās kārtās. Pirmkārt, lai ietaupītu vietu mikroviļņu krāsnī, un, otrkārt, maltā gaļa mazā šķīvītī atkusīs daudz ātrāk.
Ātra produktu atkausēšana
Atkausēšanu paātrinās alumīnija cepšanas paplāte vai panna. Alumīnijs ir lielisks siltuma vadītājs, un tas pārnesīs enerģiju no apkārtējās vides uz sasaldētiem pārtikas produktiem, piemēram, gaļu, daudz ātrāk nekā koka griešanas dēlītis. Šādā veidā atkausēšanas laiku var samazināt par aptuveni 30 %.
Viegla desu sagriešana šķēlēs
Dažu veidu desas vai šķiņķi sagriezt ir ļoti grūti, jo tie ir pārāk mīksti. Lai vienkāršotu procesu, uz kādu laiku ievietojiet desu saldētavā. Kad tā būs cietāka, to būs vieglāk sagriezt šķēlēs.
Lasi vēl: Norvēģu salāti – alternatīva tradicionālajam rasolam
Pareiza garšaugu un zaļumu uzglabāšana
Atvērt ledusskapi un ieraudzīt maisiņus ar zaļganu putru, kas vēl pirms nedēļas bija pētersīļu vai salātu lapas, nav tas patīkamākais. Mazgātu zaļumu glabāšanas laiku var pagarināt par dažām dienām, ja tos ietin mitros virtuves dvieļos. Ielieciet dvieļos ietītos zaļumus maisiņos, bet neaizsieniet. Komentāros dalieties ar mums savos virtuves virtuves trikos!