Kā precīzi pagatavot mēslojumu no kafijas biezumiem

Daudziem cilvēkiem labs rīts ir tasīte karsta espresso pēc pamošanās.

Kafiju atjautīgas sievietes jau daudzus gadus izmanto skaistumkopšanai. Kafijā esošie mikroelementi uzlabo ādas stāvokli, it īpaši, ja regulāri gatavo kafijas skrubi.

Kafijai ir labvēlīga ietekme arī uz augiem, tāpēc kāpēc gan neizmantot kafijas biezumus kā mēslojumu?

Kafijas biezumi ir piemēroti augsnes mēslošanai, ja kafija ir pagatavota bez cukura. Kafija satur kāliju, fosforu, slāpekli un kalciju. Iespējams, ka to nevar saukt par pilnvērtīgu mēslojumu, bet kā papildmēslojums tā derēs lieliski. Kafijas priekšrocība salīdzinājumā ar citiem mēslošanas līdzekļiem ir tā, ka tā atbaida mušas, skudras, sliekas.

Neapstrīdamas kafijas priekšrocības var saistīt ar to, ka tā irdina augsni un piesātina to ar skābekli. Pateicoties tam, augsnē saglabājas mitrums un mazāk aug nezāles.

Kafija ir piemērota gan dārza, gan istabas augiem, taču tā ir jāizžāvē. Ja izdzertās kafijas biezumus vienkārši ieberiet podā, augsne  saplaisās.

Lasi vēl: 10 frāzes, kuru lietošana liecina par zemu pašvērtējumu

Kā izmantot kafijas mēslojumu

Iemaisiet ap augiem: Nelielā dziļumā ierociet augsnē sauso kafijas biezeni. Tas tiek darīts, lai nodrošinātu, ka augsne neizžūst no kafijas pārbagātības.

Apkaisiet augsni ap augiem ar nelielu daudzumu kafijas biezumu un aplaistiet.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Dārzkopji apgalvo, ka redīsi, tomāti, burkāni, kas mēsloti šādā veidā, aug bez caurumiem.

Ja nevēlaties ilgstoši nodarboties ar atsevišķu augu mēslošanu, pievienojiet kafijas biezumus kompostam. Šī kombinācija paātrina organisko vielu pārstrādi.

 

Leave a Comment