Kā radīt mājīgu noskaņu: gaismas izvēle interjerā

Ilgas pēc skaistākas dzīves ir sajūta, kas virza mūs uz priekšu un liek arī ikdienas priekšmetos saredzēt skaisto. Svētku sajūtu spēj radīt kā ikdienā ierasti sadzīves priekšmeti, tā arī jauni un pārsteidzoši dizaina elementi. Tomēr visbiežāk tās ir lietas, ko izvēlamies instinktīvi, lai sevi iepriecinātu. Viens no veidiem, kā sevi noskaņot svētkiem un uzburt īpašu sajūtu, ir ar interjera elementiem, piemēram, zīmola Iittala gaismas objektiem.

Gaisma kā interjera elements

Neatkarīgi no tā, vai telpas gaismas avots ir sveces liesma vai maigs lampas starojums, mēs izmantojam gaismu, lai interjerā radītu mājīgu un omulīgu atmosfēru – jo īpaši gada tumšajos mēnešos. Tieši gaisotne un kopējā atmosfēra ir tā, kas bezpersonisku telpu var padarīt par mājām. Ambient light kolekcija ir gaismas objektu kopums, kas piedāvā interjera priekšmetus dažādās aizraujošās formās, krāsās un izmēros. Šosezon Iittala savā kolekcijā prezentē jaunus produktus.

Lampa, kas rada noskaņu

Dizaineris Magnuss Petešons (Magnus Pettersen) Leimu lampu radīja, modernās arhitektūras iedvesmots. Pateicoties gludajam un rūpīgi izstrādātajam dizainam, Leimu lampa telpā rada mājīgu noskaņu. Tagad šī modernā klasika ir pieejama jaunā izmērā (24 cm x 16,5 cm), kas padara to par mazāko lampu Leimu kolekcijā. Labākie Somijas stikla pūtēji Iittala fabrikā radījuši lielisku lampas dizainu – tā iederas gan kā naktslampa pie gultas, gan kā plaukta dekors. Jaunā Leimu lampa ir pilnībā izgatavota no stikla un tā pieejama pelēkā, vara un sūnu zaļā krāsā.

Svečturis, kas neatstāj vienaldzīgu

Nappula svečtura neparastais dizains radās pēc tam, kad dizaineris Mati Klenels (Matti Klenell), viesojoties stikla muzejā, ieraudzījis neierastas formas galdu. Nappula svečturis ir gan ļoti izturīgs, gan vizuāli pievilcīgs – tajā apvienots vintage stils un mūsdienīgais Ziemeļvalstu dizains. Papildinot Nappula kolekciju, Iittala piedāvā vēl trīs jaunus produktus.

• Mūsdienīgs pīlāra svečturis (10,7 cm) – elegantā sūnu zaļā krāsā, ar izteiktu statīvu, kas ļoti piemērots tumšiem, romantiskiem rudens vakariem.

• Četru žuburu svečturis, kas papildina Nappula kolekciju var būt gan skaists centrālais elements galda dekorācijām, gan kalpot kā svinīgs papildinājums Ziemassvētku atmosfērai – tā elegantais izskats spēj radīt svētku noskaņu. Četru žuburu svečturi pieejami baltā vai tumši pelēkā krāsā.

• Arī klasiskie Nappula metāla svečturi ir pieejami divos toņos: ūdens zilā un sūnu zaļā.

Maiga gaisma noskaņai

Kaasa svečturis, kas paredzēts tējas svecei, ir iemīļots, pateicoties elegantajam, trauslajam pūstā stikla dizainam un metāla pamatnei, kurā atstarojas viegla, maiga gaisma. Svečturis rada siltu atmosfēru jebkurā dzīvojamajā telpā. Tagad Iittala piedāvā jaunu variāciju Kaasa kolekcijai – ar caurspīdīgu stiklu un metāla pamatni elegantā rose gold tonī.

Daļiņa Ziemeļvalstu vides

Valkea svečtura vienkāršais un parocīgais dizains rada maigu, skaistu sveču gaismu, tādā veidā veicinot mājīgu un aicinošu atmosfēru. Iittala jaunais Valkea svečturis pieejams sešās skaistās krāsās un tas ir lielisks papildinājums Iittala gaismas kolekcijai, kas var būt gan sirsnīga dāvana svētkos, gan kalpot kā mājas interjera papildinājums.

Jauno produktu informācija. Plašāka Ambient Light kolekcija pieejama Iittala.com

Leave a Comment