Kā skaistumkopšanas saloni spēj sabojāt tavus nagus

Salonos izmanto – pārāk raupjas vīlītes

Daudzi skaistumkopšanas saloni izmanto lētus materiālus un raupjas vīlītes (180). Tāpēc labāk aizejot uz saloni apskaties ar kādu vīlīti tev apstrādās nagus, vai arī paņem no mājām savējo vīli.

Vislabāk izmantot vīlīti ar 220, vislabāk stikla materiāla. 

Meistares nepareizi vīlē tavus nagus

Pareizi vīlēt nagus ir vienā virzienā, tas ir sākot no malas un virzoties uz centru.

Meistari izmanto agresīvus paņēmienus lakas noņemšanai

Daudzi saloni izmanto šķidrumu ar acetonu. Acetons sausina nagus, iesūcoties tajos un sabojājot. 

Bieži vien nepareizi noņem gēlu no nagiem

Nekādā gadījumā nedrīkst plēst nost no nagiem ar asiem priekšmetiem gēla gabaliņus. Pareizi būtu vispirms novīlēt nost nagu virsmu ar vīlīti, kutikulu iesmērēt ar eļļiņu, un uzlikt uz nagiem vates tamponus, kas samērcēti ar speciālu šķidrumu gēla lakas noņemšanai, un pēc tam aptīt ar foliju. Pēc 15 minūtēm meistaram ir jānoņem nost folijs un vates tamponiņus un ar apelsīnkoka kociņa palīdzību noņemt nost atlikušo gēlu. Pēc tam nagu vajag nopulēt ar mīkstu vīlīti.

Instrumenti netiek pareizi sterilizēti

Visus instrumentus salonā ievieto ultravioletajā sterilizatorā. Tas strādā tā pat kā tosters, iekšā ir liela temperatūra. Bet tā nav pilna instrumentu  dezinfekcija. Kā likums atceries pirms sāc veikt manikīru salonā pārbaudi vai visi instrumenti tiek mērcēti speciālā dezinfekcijas šķidrumā, un tikai pēc tam tiek ievietoti sterilizatorā.

Daudzām frizētavām nav licences

Tāpēc apmeklē tikai oficiālus skaistumkopšanas salonus, kuriem ir licence veikt šāda veida darbības. 

Meistariem ir jāievēro visa veida sanitārās normas-  tas palīdzēs tev nesaslimt ar sēnītēm, bakteriālām infekcijām, kārpām un citām nepatīkamām saslimšanām.

Avots: www.pixy.ru

Leave a Comment