Kā strīdas laimīgi pāri?

1. Apņemieties atrisināt problēmu

Bieži vien visvieglāk ir aizbēgt no konflikta, izliekoties, ka problēma nepastāv. Taču atcerieties, ka runa nav par to, vai jūs vēlaties risināt problēmas vai ne. Runa ir par to, kas ir nepieciešams jūsu attiecībām. Ja problēmas rodas, tās ir jārisina, jo izvairīšanās neliks tām pazust.

2. Uzbrūciet problēmai, nevis viens otram

Atcerieties, ka jūs ar partneri esat vienā komandā. Vienmēr atbalstiet viens otru, pat ja nepiekrītat viens otram. Neizgāziet dusmas uz partneri, atceries, ka īstais ienaidnieks ir radusies problēma. Jums abiem svarīgāk ir uzturēt labas attiecības nekā uzvarēt strīdā.

3. Praktizējiet klausīšanos

Pamēģiniet iejusties otra ādā. Pat, ja jūs nepiekrītat otra viedoklim, jūs tik un tā varat to cienīt. Patiesi klausīties nozīmē veltīt visu savu uzmanību otram cilvēkam. Pagriezieties viens pret otru, ieskatieties acīs, izslēdziet televizoru, nolieciet telefonu un nojauciet pašaizsardzības barjeras. Tā jūs parādīsiet, ka patiesi vēlaties dzirdēt, kas partnerim sakāms, radīsiet atbalstošu atmosfēru un varēsiet mierīgāk nonākt līdz strīda risinājumam.

4. Iedrošiniet viens otru būt godīgiem

Nekļūsti dusmīgs un ass, ja otrs atklāj savu viedokli, bet atsakās stāstīt par savām jūtām. Tā vietā gan ar vārdiem, gan uzvedību iedrošini partneri būt pilnīgi atklātam. Liec otram justies droši, liec saprast, ka nekādi viņa vai viņas vārdi nemazinās tavu mīlestību.

5. Apkopojiet visus faktus

Nekas nav graujošāk par pārlēkšanu pie secinājumiem, pirms apkopoti visi fakti. Netērējiet laiku un enerģiju, cīkstoties ar nepareizajām problēmām. Un, pirms meklēt risinājumus, pārliecinieties, ka problēma tiešām pastāv. Pārbaudiet faktus.

6. Sastādiet sarakstu ar visām iespējām

Izveidojiet sarakstu ar visiem iespējamiem risinājumiem. Tas var šķist muļķīgi un nevajadzīgi, bet palīdzēs saglabāt fokusu uz risinājumu un akcentēs to, ka jūs darbojaties vienā komandā un tiešām vēlaties atrisināt problēmu.

7. Izvēlieties vislabāko risinājumu kopā

Vēlreiz – atcerieties, ka esat komanda. Jūs divi pret problēmu. Jūsu prioritāte nav uzvarēt strīdā vai pieradīt savu taisnību, jūsu prioritāte ir attiecības. Nekad neaizmirstiet to. Salieciet galvas kopā, lai stratēģiski nonāktu līdz risinājumam.

8. Meklējiet pozitīvo

Strīdos ir viegli sākt koncentrēties uz negatīvo. Tomēr jūs varat izvēlēties tā vietā meklēt pozitīvos aspektus šajā saspringtajā situācijā. Ko jūs no tās varat mācīties? Kā tā liks jums augt? Katrā izaicinājumā ir iespēja. Atrodiet to.

9. Ļaujiet partnerim saglabāt pašcieņu

Pat ja tev izrādās taisnība un partnerim ne, neļauj savam ego vaļu. Tev nav tiesību otram sacīt vārdus, kas pazemina viņa vērtību paša acīs. Visos strīdos ļaujiet partnerim saglabāt pašcieņu.

10. Nepārstājiet izpaust mīlestību

Lai cik slikti viss kļūtu, neaizmirstiet, ka jūs tomēr viens otru mīlat. Protams, jūs varat izteikt otram savas negatīvās jūtas, aizvainojumus un sāpes, bet atcerieties, ka visam apakšā tomēr ir un paliek mīlestība.

Avots:

zvaigžņu tulks

Leave a Comment