Kā uzlabot enerģijas līmeni: 5 veidi, kā justies labāk mazāk nekā 10 minūtēs

Klausieties klasisko mūziku

Ja vēlaties iemācīties ātri paaugstināt enerģijas līmeni, ņemiet rokās austiņas. Mēs zinām, ka mūzika var ietekmēt mūsu emocionālo stāvokli, taču noteikta mūzika patiesībā var likt mums domāt skaidrāk. To dēvē par Mocarta efektu, un pētnieki atklāja, ka, desmit minūtes klausoties Mocarta mūziku, uzlabojas cilvēku telpiski temporālā domāšana, organizatoriskās un problēmu risināšanas spējas. Citā pētījumā atklājās, ka Mocarta klausīšanās 25 minūtes pazemina asinsspiedienu.

Ja jums nav noskaņojuma klausīties klasiku, jebkura mūzika, kas jums kaut ko nozīmē, var mainīt jūsu noskaņojumu. Mūzika ir lielisks veids, kā nostiprināt noteiktas emocijas. Padomājiet par dziesmām, kas izraisa noteiktas sajūtas, un izveidojiet savu atskaņošanas sarakstu – tikai viena vai divas dziesmas piecu minūšu garumā var uzlabot jūsu garastāvokli un enerģijas līmeni.

Meditācija

Dažreiz tikai dažas minūtes vienatnē var būt tieši tas, kas jums nepieciešams, lai garīgi pārgrupētos, un, ja meditēsiet, jutīsieties vēl labāk. Neatkarīgi no tā, vai izvēlaties meditāciju vadībā vai kādu laiku pavadāt klusā telpā, meditācija var palīdzēt jums koncentrēties uz tagadni un apzināties savas domas un sajūtas, saka dzīves trenere Zoja Tompsone. Tā var radīt miera sajūtu un uzlabot jūsu uzmanību un koncentrēšanās spējas.

Izejiet ārā

Apkārtnes maiņa ir tikpat noderīga kā atpūta, un pat vienkārša došanās ārā, lai mainītu ainu acu priekšā, var darīt brīnumus. Ir svarīgi iziet ārā, kaut vai uz īsu brīdi. Vides maiņa ļauj spēcīgāk stimulēt smadzenes un uzlabo koncentrēšanās spējas, mazina stresa hormonus un uzlabo garastāvokli.

Un, kamēr esat ārā, kāpēc gan nedoties pastaigā. Tai nav obligāti jābūt pilnvērtīgai pastaigai. Pat ātra pastaiga pa veikalu vai dārzu ir labi pavadīta mini pauze. Pastaigas paaugstina sirdsdarbību un palīdz regulēt dziļāku elpošanu, savukārt fiziska kustība var arī palīdzēt mazināt stresu vai spriedzi un atjaunot spēkus. Iziešana ārā nodrošina arī svaigu gaisu un svarīgu D vitamīna iedarbību, kas palīdz miegam un imūnsistēmai.

 

 

Leave a Comment