Kā uzlabot enerģijas līmeni: 5 veidi, kā justies labāk mazāk nekā 10 minūtēs

Daudzi no mums cieš no dzīvesprieka līmeņa krituma dienas vidū. Un, lai ar tādu pašu entuziasmu atkal ķertos pie darba, mēs parasti izvēlamies tasi kafijas.

Taču, kā izrādās, tas nav vienīgais vai pat ne visefektīvākais veids, kā palielināt savu darba ražīgumu.

Mini pārtraukums

Mēs zinām, ka pārtraukuma pauze mums nāk par labu gan garīgi, gan fiziski, taču pētījumi arī liecina, ka mini pārtraukumi var palīdzēt mums paaugstināt enerģijas līmeni tikpat labi kā garākas pauzes, un tie pat var palīdzēt mums iemācīties labāk gulēt, kad ir pienācis laiks gulēt.  10 minūtes ir viss, kas jums nepieciešams.

Vienkārši uzstādiet regulārus modinātājus vai pievienojiet savam grafikam dažus mini pārtraukumus. Sadalot savu dienu ar mini pārtraukumiem no darba, uzdevumiem un pastāvīgas kustības, jūs varat palīdzēt sev samazināt stresu un trauksmi, kā arī pārmērīgu uztraukumu, ko rada internets, sociālie mediji un ekrāna starojums, apgalvo dzīves treneris Kamrans Bedi.

Mini pārtraukumi ir nelieli, nepārtraukti periodi, kad jūs emocionāli un fiziski atslēdzaties no tā, ko darāt. Tie ir ļoti efektīvi tiem, kuri vēlas ātri paaugstināt enerģijas līmeni, dodot smadzenēm atpūtu. Mēs domājam, ka strādāt un pabeigt kaut ko ir svarīgāk par to, kā mēs jūtamies, bet, ja mēs domājam par savām smadzenēm kā par baterijām, kas pāriet zemas enerģijas režīmā, līdzīgi kā mūsu telefoni, mēs izmantojam mazāk smadzeņu enerģijas, rīkojamies lēnāk un kļūstam mazāk inteliģenti, apgalvo dzīves koučs Siana Vinslade.

Pēc Sianas domām, mums ir mācīts, ka daudzu uzdevumu veikšana ir laba lieta, lai gan tas vienkārši ļauj mums veikt divus uzdevumus ar 50 procentu produktivitāti, neveicot nevienu no tiem labi.

Mini pārtraukumu skaistums ir tas, ka tie neaizņem pārāk daudz laika. Atgriešanās pie vienkāršāka, lēnāka dzīves ritma ar desmit minūšu pārtraukumu var izdarīt brīnumus ar prātu un ķermeni.

Izdzeriet nedaudz ūdens

Ūdens ir dzīvības pamats, un pat viegla dehidratācija var negatīvi ietekmēt mūsu fizisko labsajūtu, tāpēc dzeriet ūdeni visas dienas garumā. Lai atgrieztos uz pareizā ceļa, var pietikt tikai ar dažiem malkiem.

Ja pieradīsiet turēt ūdens pudeli zem rokas, tas ne tikai palīdzēs jums koncentrēties un uzlabos reakcijas ātrumu, bet arī uzlabos atmiņu un garastāvokli, kā arī mazinās galvassāpes, nogurumu un trauksmi. Tas ir ļoti svarīgi, lai uzlabotu enerģijas līmeni, un var arī palīdzēt uzlabot garastāvokli.

Bieži dzeriet nelielus malkus, nevis izdzeriet visu glāzi. Tas ļauj organismam uzkrāt vairāk ūdens, jo tas nepārslogo nieres (un jums būs mazāk jāiet uz tualeti). Pretēji vispārpieņemtajam uzskatam, ieteicamie divi litri dienā nav jāiegūst tikai no ūdens: melnā, zaļā vai zāļu tēja, kā arī piens (īpaši vājpiens) un pat kafija ar pienu ir derīgi.

Aizstājiet savu pirmo tējas vai kafijas tasi ar glāzi ūdens, lai rītu sāktu pareizi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment