Kad un kā pavasarī pareizi iestādīt kabačus atklātā zemē

Ja nevarat sagaidīt svaigus kraukšķīgus kabačus, lai no tiem pagatavotu savu iecienīto sautējumu, jums jāiepazīstas ar to stādīšanas noteikumiem. Kad kabačus stādīt zemē, kā sagatavot stādus un augu kopšanas pamatnoteikumus atradīsiet šajā rakstā.

Tumšzaļie kabači ir lielisks pamats daudziem noderīgiem un ļoti garšīgiem ēdieniem. Pat ja neesat kaviāra cienītājs, vienkārši nav iespējams pretoties cepeškrāsnī ceptiem kabačiem ar sieru!

Stādu stādīšanas laiks zemē ir viens no svarīgākajiem augu kopšanas brīžiem. Vissvarīgākais ir tas, ka kabači ļoti mīl siltumu un slikti panes salnas. Tieši klimatiskie apstākļi būs noteicošais faktors, kas ietekmēs stādīšanas laiku.

Tumšzaļos kabačus stāda vairākos piegājienos ar aptuveni nedēļas intervālu. Maija beigas ir labākais stādīšanas periods lielākajā daļā mērenā klimata reģionu.

Lasi vēl: 5 zodiaka zīmju pārstāves, kuras nekad nepazemosies vīrieša priekšā

Vietas sagatavošana

Protams, ražu ietekmē ne tikai stādīšanas laiks, bet arī pareiza augsnes sagatavošana. Vislabāk to sagatavot rudenī. Tomēr visiem, kam nav bijis laika, piemērots ir četru nedēļu periods pirms stādīšanas.

Tumšzaļajiem kabačiem ir piemērota neitrāla, ar organiskām vielām bagāta augsne. Parasti izmanto minerālmēslus: 15 g amonija nitrāta, 30 g superfosfāta un 20 g kālija sulfāta. Šīs ir proporcijas 1 kvadrātmetram.

Dobei jābūt dziļi izraktai. Ideālais dziļums ir 35 cm. Var pievienot nedaudz komposta. Atcerieties, ka pirms stādīšanas zeme ir nedaudz jāuzirdina ar grābekli un jāsasilda ar plēvi vai agrošķiedru.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment