Kādus kokus un krūmus nevajadzētu stādīt rudenī?

Pieredzējuši dārznieki zina, ka jūs varat stādīt jebkuru koku zemē visā auga augšanas sezonā. Visbiežāk tas tiek darīts rudenī, pavasarī vai vasarā. Mēs pastāstīsim, kuri koki tiek stādīti rudenī un pastāstīsim par visām stādīšanas niansēm šajā gadalaikā.

Kādi koki tiek stādīti rudenī?

Kad stādīt kokus? Diez vai kāds spēs viennozīmīgi atbildēt uz šo jautājumu. Fakts ir tāds, ka laika apstākļi gadu no gada mainās, augsne katrā apgabalā ir atšķirīga, un visiem stādiem ir savas individuālās īpašības. Tomēr katrai stādīšanas sezonai ir vesels saraksts ar plusiem un mīnusiem. Bet, tā kā ārā ir rudens, parunāsim par to, kuri koki būtu jāstāda tieši tagad un kāpēc.

Koku stādīšanas rudenī priekšrocības

Parasti rudenī stādu tirgū ir daudz ko izvēlēties. Augiem ir bijis pietiekami daudz laika, lai labi attīstītos, tāpēc rudenī ir vieglāk noteikt koka stāvokli un tā kvalitāti.

Lasi arī: Kā saprast, ka ir pienācis laiks novākt bietes

Lasi arī: Vai uzrakt dobes pirms ziemas, vai tomēr atstāt šo darbu uz pavasari?

Šajā periodā pārdevēji jau var parādīt katrai šķirnei raksturīgos augļus. Jūs pat varat tos nogaršot, lai beidzot izlemtu par pirkumu.

Rudenim raksturīgs liels nokrišņu daudzums, laiks joprojām ir diezgan silts, bet vairs nav karsts. Tas viss rada gandrīz ideālus apstākļus tikko stādītiem augiem.

Auga saknes spēj attīstīties zemē līdz +4 ℃ temperatūrai, un tāpēc tām būs laiks izaugt krietni pirms sala iestāšanās. Piemēram, dienvidos vispār nav bargas ziemas, kas ļaus kokiem līdz pavasarim izaudzēt spēcīgu sakņu sistēmu.

Turpinājums nākošajā lapā….

Leave a Comment