Kāpēc rudenī nevajadzētu dedzināt kartupeļu lakstus?

Nepieredzējušie dārznieki vispār nezina, ko darīt ar kartupeļu lakstiem. Tāpēc viņi bieži izvēlas tikai vienu no divām iespējām: izmest vai sadedzināt. Turklāt nevienu no tiem nevar saukt par pareizu.

Patiešām, pirmajā gadījumā jums kaut kur jāliek laksti, jātērē laiks un pūles, neko nesaņemot pretī. Otrajā gadījumā sadedzinām mitro zāli kopā ar lakstiem, liekot elpot dūmus gan sev, gan kaimiņiem.

Turklāt netiek pieņemti aizbildinājumi, ka šādi dārznieki cīnās ar vēlo puvi. Galu galā katru gadu ir jādedzina laksti, bet rezultāta nav. Tātad, ko jūs varat darīt ar nevēlamām lapām un kātiem?

 

Ko darīt ar kartupeļu lakstiem?

Ir vairākas iespējas, kā izmantot kartupeļu, tomātu, baklažānu un pat ziedu stublāju galotnes, lai gūtu labumu savam zemes gabalam. Šajā gadījumā noderēs lakstu smalcinātājs. Bet pat tad, ja tā nav, tam nav nozīmes. Galu galā jūs varat arī iztikt bez šādas ierīces.

Lasi arī: Zvaigžņu ekspertu padomi, kā mainīt savu likteni atbilstoši savai Zvaigžņu zīmei

Lasi arī: Kāds tuvākās nākotnes zīlēšanas veids ir vislabākais katram Zvaigžņu zīmes pārstāvim

 

Ko darīt ar lakstiem, ja jums ir smalcinātājs

Ja kartupeļu kāti vēl ir zaļi, tad tos var izlaist caur smalcinātāju, ja ierīce paredzēta zaru smalcināšanai. To pašu var darīt ar tomātu un baklažānu lakstiem.

Rezultātā iegūstam izcilu mulču, ko var izmantot zem augļu kokiem un krūmiem. Šādas izejvielas var izmantot pat puķu dārzā.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment