Kāju svīšana – triki un metodes, ko darīt kad pastiprināti svīst kājas

Kāju svīšana: Kā sev palīdzēt

Aptiekās un kosmētikas veikalos var iegādāties speciālus krēmus un aerosolus, kas nomāc baktēriju vairošanos un novērš nepatīkamo aromātu, iedarbojoties uz sviedru dziedzeriem un nedaudz mazinot svīšanu, piedevām mīkstinot ādu. To sastāvā ir mentols, dažādu ēterisko eļļu maisījumi, tanīns. Tie, tāpat kā kājām paredzētie dezodoranti, jālieto vienu vai divas reizes dienā. Dažiem no tiem piemīt arī pretsēnīšu iedarbība.

Alumīnija hlorīdu saturošie antiperspiranti, kas samazina un bloķē sviedru dziedzeru darbību, jāsmērē uz sausām pēdām. Ja tās būs mitras, var rasties papildu kairinājums. Tos izmanto vienu mēnesi katru vakaru un, kad problēma jūtami mazinājusies, trīs vakarus nedēļā.

Ja apstiprinājies, ka izteiktās svīšanas cēlonis ir veģetatīvās nervu sistēmas nestabilitāte, ieteicamas regulāras fiziskas aktivitātes un atpūta. Pārlieka stresa gadījumā noderēs baldriāna vai citi viegli nomierinoši preparāti.

Veģetatīvās nervu sistēmas un sviedru dziedzeru darbību palīdzēs regulēt kontrastduša, sākot ar siltu un beidzot ar aukstu ūdeni.

 

Novārījumi

Samazināt svīšanu var palīdzēt stiprs zaļās vai melnās tējas novārījums. Īpašās vielas tanīni, ko šie dzērieni satur, darbojas savelkoši, mazinot sviedru dziedzeru aktivitāti.

Tās ir arī ozola mizas sastāvā, ko, gatavojot novārījumu, ņem 50 – 100 gramus uz litru ūdens un vāra 15 – 30 minūtes. Kājas tajā jāmērcē 10 – 15 minūtes. Efekts būs jūtams pēc pāris nedēļām, taču jārēķinās ar nelielu ādas iekrāsošanos.

Līdzīga ietekme būs sunīšu uzlējumam, ko gatavo, uz divām glāzēm ūdens ņemot ēdamkaroti drogu, uzvārot, ļaujot pusstundu ievilkties un pievienojot litram ūdens.

Lai arī: Pastiprināta ķermeņa svīšana: kā ar to cīnīties un novērst

Problēmu mazinās arī jūras sāls vai viegls etiķa, vislabāk ābolu, šķīdums, izmantojot 1 ēdamkaroti uz litru ūdens. Šādām vanniņām būs arī pretsēnīšu darbība. Vienīgi jāatceras: ja pēdas ir ar plaisām, izsutumu un pušumiem, šie līdzekļi var kairināt bojāto ādu, radīt nepatīkamas sajūtas.

No rīta pirms zeķu vilkšanas pēdas var ierīvēt ar talku, bērnu pūderi vai speciālo pēdu pūderi ar tanīnu, mentolu vai cinka dioksīdu, kas nosprosto sviedru dziedzeru poras un nomāc nepatīkamo aromātu.

Var mēģināt veikt fizikālās terapijas procedūras sonoforēzi vai jonoforēzi, kuru laikā ādā ievada ārstnieciskas vielas, kas “aizver” sviedrus izvadošās poras. Efekts parasti jūtams pēc 8 – 10 reizēm.

Visradikālākā metode pret svīšanu ir botulīna toksīna injekcijas, kas problēmu novērš 2 – 7 dienu laikā uz 6 – 9 mēnešiem. Pēdām gan tās veic retāk nekā padusēm un plaukstām. Parasti tad, kad nekas cits nav palīdzējis.

 

Arī interesanti: Jums ir apnicis nepatīkamais aromāts no jūsu kājām? 99 % gadījumu šis līdzeklis palīdz!

Leave a Comment