Kam vajadzētu pievērst uzmanību, ja suns pārmērīgi gaudo

Ko tautas zīmes stāsta par to, kāpēc suns gaudo?

Suns žēlīgi un bieži gaudo ilgi – drīz mājā parādīsies miris cilvēks. Konkrētas personas aiziešana var būt mierīga vai nedabiska. Pastāv viedoklis, ka četrkājainie dzīvnieki jūt tās tuvošanos. Suņi nepārtraukti gaudo pirms  trakiem notikumiem.

Suņi gaudo, mainoties laikapstākļiem. Viņi jūt dabas tuvošanos un ar skaļu gaudošanu brīdina par to savus saimniekus. Ja neņem vērā mistiku, suņi var gaudot tikai viņiem zināmu iemeslu dēļ. Uzreiz gribu atzīmēt, ka mātītes gaudo retāk nekā tēviņi. Viņi gaudo galvenokārt karstuma periodā, savukārt vīrieši atrod vairāk iemeslu “vokālam nodarbībām”.

Kāpēc suns gaudo?

Parādās dabiski instinkti, kas palikuši no savvaļas senčiem. Suņi nāk no vilkiem. Un šie meža plēsēji, lai palielinātu savas izdzīvošanas iespējas, ziemošanai pulcējas barā. Spēcīgs līderis visus vada ar gaudošanu, un viņš necieš nepaklausību. Dzīvnieki šādā veidā sazinās savā starpā. Arī pieradinātie suņi nav pret līdera izrādīšanu un radinieku saukšanu vienā barā.

Lasi arī: Labākie kārumi Ziemassvētku galdam, lai vēlmes piepildās šajā maģiskajā laikā!

Lasi arī: Jaungada ēdienkarte 2024: 3 ēdieni uz svētku galda veiksmei un labklājībai

Suns var “dziedāt līdzi” mūzikai, mazuļa raudāšanai vai zvana zvanīšanai. No malas tas izskatās mīļi un komiski, tāpēc saimnieki reizēm īpaši aicina savu mīluli uzdziedāt duetā.

Suņiem ir pārošanās sezona. Dzīvnieki ar balsi signalizē, ka ir gatavi pāroties. Šādās dienās pagalma suņi kļūst ļoti agresīvi un skrien no visas apkārtnes uz “kāzām”. Drošības apsvērumu dēļ ieteicams izvairīties no satrauktu vīriešu kārtas suņu bara.

Suns stāsta citiem, ka nejūtas labi. Nevesels dzīvnieks var pastāvīgi gaudot un vaimanāt, saucot pēc palīdzības. Pēc atveseļošanās “sūdzības” parasti apstājas.

Tādā veidā uzticams draugs pauž savas jūtas un piesaista cilvēka uzmanību. Suns sāk gaudot, kad ir skumjš un vientuļš. Iespējams, mājdzīvniekam trūkst saimnieka.

Ja nolemjat iegūt suni, esiet gatavs ne tikai par to rūpēties, bet arī izglītot. Tā kā cilvēkiem nepatīk, ja viņu apkārtnē suns pastāvīgi rej vai gaudo, jums būs jākontrolē sava mīļotā mājdzīvnieka uzvedība. Ne visi to var izdarīt, tāpēc esiet pacietīgs!

Leave a Comment