Kāpēc jums vajadzētu izslēgt maizi no racionālās ēdienkartes

Garšas trūkums

Baltajai maizei nav izteiktas garšas, un tāpēc tik daudz to iemīlēja. Šādas maizes šķēle netraucēs novērtēt to produktu garšu, ar kuriem to parasti izmanto – zupa, siers, gaļa. Bet tas arī neuzlabos, kā to dara miltu izstrādājumi, kas izgatavoti no veseliem graudiem.

LASI ARĪ: 5 pazīmes, ka persona ir laba un 5 pazīmes, ka persona ir slikta

Toksicitāte

Pieprasījums pēc kviešiem nepārtraukti pieaug: jums ir nepieciešams vairāk un ātrāk! Lai iegūtu dāsnu ražu, ražotāji nežēlo naudu pesticīdiem, un, lai atbrīvotos no kaitēkļiem un sēnēm, viņi audzē kultūras ar kaitīgām ķimikālijām.
Lai padarītu miltus baltu, tie tiek balināti ar veļas ķimikālijām – hloru, nātriju un kalcija pirosulfātu un benzoilperoksīdu. Lai izvairītos no kaitīgas ietekmes uz ķermeni, vienmēr jānorāda, vai maize ir izgatavota no organiskiem vai rafinētiem miltiem. Pēdējais ir viskaitīgākais!

Ādas problēmas

Pirms tērēt naudu kosmetologam, pārskatiet savu diētu. Ādas izsitumi bieži ir nepietiekama uztura un neveselīgu ēšanas paradumu rezultāts.
Glutēns, kas atrodas baltmaizē, praktiski netiek izvadīts no organisma, nokļūstot uz zarnu sienām un bojājot tās. Kopsavilkums: barības vielas, kas nāk kopā ar citiem pārtikas produktiem, tiek absorbētas mazākā mērā.

Atkarība

Keksi, smalkmaizītes, kruasāni un pīrādziņi var izraisīt reālu atkarību. Maizes gabaliņš izdala traku daudzumu cukura asinīs un ar to – spēka un vitalitātes pieplūdumu.

LASI ARĪ: 6 hormoni ir atbildīgi par tauku uzkrāšanos un lūk, kā tos izslēgt

Bet strauji augošais cukura līmenis asinīs strauji samazinās – nogurušas rokas sniedzas pēc cita maizes gabala, lai iegūtu kāroto enerģiju. Pēkšņi glikozes lēcieni nav joks! Maizes ļaunprātīga izmantošana var izraisīt diabētu.

Priekšlaicīga novecošana

Uztura speciālisti ir vienisprātis: miltu mīļotāji parasti izskatās vecāki par savu vecumu. Barības vielu trūkums baltmaizē, nekādā veidā neveicina jaunības un skaistuma saglabāšanu. Ja ēdat maizi, tad tikai no rudzu vai auzu un kliju miltiem!

Slikta gremošana

Bažas par vēdera uzpūšanos un izkārnījumiem? Viss, kas saistīts ar glutēnu vai drīzāk tā nepanesamība. Ja tu esi jutīgs pret glutēnu vai, gluži pretēji, to nepanesat, kuņģa un zarnu gļotāda vienkārši nespēj absorbēt nepieciešamās uzturvielas no pārtikas.

LASI ARĪ: Kā ātri ienest naudu savā dzīvē

Lai bagātinātu ķermeni ar nepieciešamo šķiedru daudzumu un palīdzētu gremošanas sistēmai strādāt kā pulkstenim, pērciet tikai pilngraudu maizi! 5-6 gabali no šīs maizes satur dienas šķiedru likmi.

Pārmērīgs svars

Miltu noraidīšana – pareizais solis ceļā uz sapņu figūru. Maizes gabala saturs nogulsnējas uz augšstilbiem, sēžamvietas un vēdera, nonāk As**sritē glikozes veidā un uzreiz izraisa badu. Lai zaudētu svaru, nav nepieciešams pilnībā atteikties no maizes – jūs varat droši iekļaut pilngraudu šķirnes diētā.

Šādos miltu produktos ir mazāk kaloriju, tajā ir daudz šķiedru un mikroelementu, kas nepieciešami ķermenim. Bet sekot apēstajam maizes daudzumam, vienalga vajadzēs!

Ja neesat gatavs pilnībā izņemt baltmaizi no uztura, dietologi iesaka izvēlēties kviešu produktus ar dažādām piedevām: griķi, prosa, saulespuķu sēklas, lini, sīpols, ķirbji, burkāns. Šādos produktos papildus glutēnam, cietei un papildu kalorijām ir noderīga šķiedra.

Mēs vēlamies atzīmēt, ka pilnīga maizes pārtraukšana var izraisīt pārmērīgu nogurumu, viegli uzliesmojošu temperamentu un neapmierinātību ar sevi, tāpēc veselu graudu maizes šķēle dienā ne tikai nesabojās figūtu, bet arī pasargās no depresijas.

avots: takprosto

COMMENTS

Leave a Comment