Vecās pannas un katli virtuvē var būt nevēlami cilvēka labsajūtai. Būtu jāzina, vai šādus virtuves traukus var lietot un kā tos pareizi utilizēt.
Ir dažas pazīmes, kas norāda, kad ir pienācis laiks atvadīties no katliem un pannām.
Zvaigžņotā pavāre Adrianna Lafkina stāsta, ka minimāls nolietojums ir normāla parādība. Bet lobīšanās un dziļi skrāpējumi uz nelīpoša pārklājuma var būt kaitīgi.
Lielākā daļa nelīpošu pārklājumu tagad nav toksiski, taču neviens nevēlas, lai ēdienā nonāk pārklājuma gabaliņi. Turklāt, ja ēdiens turpina pielipt pie pannas, pat ja esat izmantojis eļļu, tā ir galvenā zīme, ka ir pienācis laiks šos traukus izmest.
Turklāt, ja izmantojat pārāk daudz eļļas, lai ēdiens nepieliptu pie pannas, tas ne tikai ir nevēlami, bet vienkārši padara ēdienu nebaudāmāku.
Pazīmes, kas liecina, ka ir jānomaina virtuves trauki
Galvenās pazīmes, kas liecina, ka trauki ir jānomaina, ir šādas:
Traukiem ir vaļīgi rokturi, kurus nevar salabot ar skrūvgriezi.
Virsma ir stipri saskrāpēta, ar bedrītēm vai šķembām.
Panna ir deformējusies – sāni vai dibens.
Panna ir sarūsējusi vai tai ir citas neparastas krāsas izmaiņas, ko nevar novērst ar tīrīšanu.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!