Garšas trūkums
Baltmaizei nav izteiktas garšas, un tāpēc daudziem tā tik ļoti patīk. Šādas maizes šķēle nenāks par ļaunu, lai novērtētu to produktu garšu, ar kuriem to parasti lieto – zupu, sieru, gaļu. Bet tas to neuzlabo tā, kā to dara pilngraudu miltu izstrādājumi.
Toksiskums
Pieprasījums pēc kviešiem pastāvīgi aug: mums vajag vairāk un ātrāk! Lai iegūtu dāsnu ražu, ražotāji nežēlo izdevumus par pesticīdiem, un, lai atbrīvotos no kaitēkļiem un sēnītēm, viņi apstrādā kultūras ar kaitīgām ķīmiskām vielām.
Lai milti būtu balti, tos balina ar veļas mazgāšanas līdzekļiem – hloru, nātrija un kalcija pirosulfātu, benzoilperoksīdu. Lai izvairītos no kaitīgas ietekmes uz organismu, vienmēr jāprecizē, no kādiem miltiem maize ir gatavota: no bioloģiskiem vai rafinētiem. Pēdējais ir viskaitīgākais!
Ādas problēmas
Pirms tērēt naudu pie kosmetologa, pārskatiet savu diētu. Neveiksmīgi ādas izsitumi bieži vien ir nepareiza uztura un neveselīgu ēšanas paradumu rezultāts.
Glutēns, ko satur baltmaize, praktiski neizdalās no organisma, nosēžoties uz zarnu sieniņām un bojājot tās bārkstiņas. Apakšējā līnija: labvēlīgās vielas, kas nāk no citiem pārtikas produktiem, tiek absorbētas mazākā mērā.
Atkarība
Kūciņas, bulciņas, kruasāni un pīrāgi var izraisīt īstu atkarību. Maizes gabals rada traku cukura pieplūdumu asinīs un līdz ar to arī spēka un spara pieplūdumu.
Taču tikpat strauji krītas arī strauji augošais cukura līmenis asinīs – ļenganās rokas stiepjas pēc nākamā maizes gabala, lai iegūtu kāroto enerģijas lādiņu. Pēkšņi cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs nav joks! Pārmērīgs maizes patēriņš var izraisīt diabētu.
Priekšlaicīga novecošana
Uztura speciālisti ir vienisprātis: tie, kas ēd miltus, parasti izskatās vecāki par saviem gadiem. Bez uzturvielām, baltmaize nedod nekādu ieguldījumu jaunības un skaistuma saglabāšanā. Ja ir maize, tad tikai no rudziem vai auzu pārslām un klijām!
Slikta gremošana
Vai jūs uztrauc smaga vēdera uzpūšanās un problēmas ar izkārnījumiem? Tas viss neliešu lipekļa, precīzāk, tā nepanesības dēļ. Ja esat jutīgs pret lipekli vai nepanesat lipekli, jūsu kuņģa un zarnu gļotāda vienkārši nespēj uzņemt nepieciešamās uzturvielas no pārtikas.
Lai bagātinātu savu organismu ar nepieciešamo šķiedrvielu daudzumu un palīdzētu gremošanas sistēmai darboties kā pulkstenim, pērc tikai pilngraudu maizi! 5-6 šīs maizes šķēles satur ikdienas šķiedrvielu nepieciešamību.
Liekais svars
Atteikšanās no miltiem ir pareizais solis ceļā uz jūsu sapņu figūru. Maizes gabala saturs nekaunīgi nosēžas uz augšstilbiem, sēžamvietas un vēdera, glikozes veidā nonāk asinsritē un acumirklī izraisa izsalkuma sajūtu. Lai zaudētu svaru, jums nav pilnībā jāatsakās no maizes – jūs varat droši iekļaut savā uzturā pilngraudu šķirnes.
Šādi miltu izstrādājumi ir mazāk kaloriju, satur daudz organismam nepieciešamo šķiedrvielu un mikroelementu. Bet tik un tā jāskatās, cik maizes apēd!
Ja neesat gatavs baltmaizi pilnībā izslēgt no uztura, uztura speciālisti iesaka izvēlēties kviešu produktu ar dažādām piedevām: griķi, prosa, saulespuķu sēklas, linu sēklas, sīpoli, ķirbi, burkāni . Papildus lipeklim, cietei un papildu kalorijām šādos produktos ir veselīgas šķiedras.
Vēlamies atzīmēt, ka pilnīgs maizes atteikums var izraisīt pārmērīgu nogurumu, īsu temperamentu un neapmierinātību ar sevi, tāpēc pilngraudu maizes šķēle dienā ne tikai nesabojās tavu figūru, bet arī pasargās no depresijas.
Vai jūs varētu atteikties no baltmaizes? Dalieties savā viedoklī. Atgādināsim: ne tik sen stāstījām, kas notiks, ja ēdīsi sapelējušu maizi. Tas var būt bīstami jūsu veselībai!