Franču stila baklažāni, kūtri un garšīgi, kā franču skūpsts

Es mīlu baklažānus jebkurā formā… Bet šī recepte ir mana mīļākā! Es to saņēmu no vēstuļu draudzenes Nikolas, kura ir no Francijas dienvidiem. Viņas dzimtenē Beziers šo ēdienu vienkārši dievina!

Neuztraucieties, gatavošanas metode ir ļoti vienkārša un bez problēmām. Franču stila baklažānus var pasniegt kā atsevišķu, neatkarīgu ēdienu vai kā piedevu gaļai vai zivīm.

Baklažāni franču gaumē

SAGATAVOŠANA

Nomazgājiet baklažānus un ar nazi noņemiet kātus. Baklažānus sagriež gareniski plānās 0,5 centimetrus biezās šķēlēs. Cepšanas traukā ar augu eļļu apcep baklažānus no vienas puses.

Cepešpannu ieziež ar augu eļļu vai izklāj ar cepampapīru. Novietojiet baklažānu šķēles ar apcepto pusi uz augšu. Apkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas un tad pārziež ar majonēzi. Ja vēlaties, majonēzi var aizstāt ar skābo krējumu.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment