Kāpēc pieredzējuši dārznieki dod priekšroku burkānu sēšanai novembrī un kā to izdarīt pareizi


Sēšanai vislabāk izvēlēties mierīgu dienu. Izveidojiet 5 cm dziļas rievas un vienmērīgi sadaliet sēklas. Starp citu, mēs nesen stāstījām par burkānu sēšanas metodi, izmantojot mannas putru. Izmēģiniet to, varbūt arī jūs to novērtēs. Pēc sēšanas dobes jāpārklāj ar mulču.

Burkānu sēšanas noteikumi

Jāņem vērā arī pāris ne tik noteikumi kā svarīgas nianses. Izmantojiet tikai sausas sēklas, pretējā gadījumā tās priekšlaicīgi dīgst. Ļoti svarīgi ir arī izvēlēties pareizās šķirnes. Lai iegūtu ātru ražu, jums jāizvēlas agrīnās un vidējās sezonas šķirnes. Ir pat īpašas sala izturīgas šķirnes. Tā varētu būt “Chantane-2461” – klasiskā un visizplatītākā šķirne. Piemēroti arī “Nantes”, “bērnu saldumi”, “Samsons”, “6. vitamīns”, “nektārs F1”.

Lasi arī: Andželas Pērlas prognoze 2023. gada novembrim: šis mēnesis būs mierīgāks un daudziem atnesīs kāroto laimi!

Lasi arī: Zieds Sieviešu laime: kam tā nes labklājību

Pēc burkānu sēšanas papildu kopšana nav nepieciešama. Tas sāksies tikai pavasarī, kad nokusīs sniegs. Pirms tam sējumus nav nepieciešams laistīt vai mēslot. Vienkārši pārklājiet to un gaidiet pavasari.


Mūsdienās ir diezgan grūti zināt, kad pirms ziemas jāsēj burkāni. Tomēr dārznieki joprojām neatsakās no šīs metodes. Galu galā tas padara burkānu ražu daudz patīkamāku. Lieli un sulīgi augļi nogatavojas agri un priecē ar savu svaigumu. Ja jums ir kādi labi padomi šajā jautājumā, vienmēr varat ar tiem dalīties komentāros!