Kā pareizi sīpolus jāuzglabā?
Kad esat sīpolus novācis un darījis to pareizā laikā, tiem vispirms ir jāļauj nožūt – piecas līdz septiņas dienas. Pēc tam tos var uzglabāt. Taču arī uzglabāšanai jābūt pareizai.
Viens un visai populārs un nebūt ne nepareizs ir veids nāk no mūsu vecmāmiņu laikiem – sīpolu virtene. Vai atcerieties – tā darīja mūsu omītes! Pinot tādu virteni no sīpoliem ir svarīgi atcerēties, ka tā jāsāk ar izmērā lielākajiem sīpoliem un jāpabeidz ar mazākajiem.
Cits veids – sīpolus var uzlabāt gan kastēs, gan grozos, tomēr jāatceras, ka sīpoliem īsti nepatīk, ka tie tiek krauti “kaudzēs” viens uz otra – tad tie var sākt bojāties.
Citi uzskata, ka sīpoli ir jāuzglabā vēsā un tumšā vietā, piemēram, pagrabā. Tomēr daudzi dārzkopji uzskata, ka pagrabs ir pagalam nederīga vieta sīpolu glabāšanai, jo tie, pirmkārt, kļūst mitri un tā rezultātā – sāk paātrināti bojāties. Pie tam – vēsumā sīpoli zaudē gan savu aromātu, gan garšu.