Auglīgas tomātu šķirnes dažreiz var būt patiesi iespaidīgas. Jūs ņemat šo tomātu, kas atgādina lielu ābolu, un nogaršojiet to ar prieku. Bet, nogaršojot tik gardu dārzeni, ir viegli saprast, ka tā garša nav tik patīkama. Iekšpusē jūs atrodat daudz šķiedru baltu vēnu. Kas tas ir un vai ir iespējams ēst tomātus ar daudzām baltām vēnām?
Ražas škirņu tomāti
Eksperti ātri nomierina un apliecina, ka ēst šādus tomātus ir pilnīgi droši. Baltās dzīslas var atrast daudzās tomātu šķirnēs, un tās ne vienmēr būs bezgaršīgas. Daudzi dārznieki uzskata, ka, audzējot tomātus mājās, šādas dzīslas ir pārāk plānas un nevar sabojāt dārzeņa garšu. Tad kāpēc veikalos nopērkamie produkti dažkārt šķiet gandrīz neēdami ikvienam?
Garšīgs dārzenis
Acīmredzot nav vērts noraidīt tomātus ar baltām vēnām, jo to veidošanās iemesli ir dažādi. Tie ietver šķirnes individuālās īpašības, dārzeņu slimības, laika apstākļus, dārzeņu nenobriešanu, zemu uzturvielu daudzumu tomātu augšanas laikā.
Tas, ka slimie tomāti nonāk veikalu plauktos, drīzāk ir noteikuma izņēmums. Tas viss ir rūpīgi jāuzrauga īpašām iestādēm. Pircējam jāsaņem tikai svaiga un barojoša pārtika. Izrādās, ka baltās dzīslas ir nekas vairāk kā katra tomāta normāla sastāvdaļa.
Turpinājums nākošajā lapā…