Kāpēc veikalā nopērkamajiem tomātiem bieži ir cietas baltas dzīslas un vai šādi tomāti nav kaitīgi?

Šīs dzīslas darbojas kā sava veida substrāts sēklu attīstībai. Un nekas vairāk. Ja tomātam nav bijis laika pareizi nogatavoties, tad šādas dzīslas patiešām nebūs ļoti garšīgas. Bieži vien baltās dzīslas var atrast agri nogatavojušos tomātu šķirnēs. Tie var viegli izturēt ilgstošu transportēšanu, neplīst un ir izturīgi pret augstām temperatūrām.

Audzējiet tomātu šķirnes savā dārzā

Speciālajos veikalos var uzzināt, kuras tomātu šķirnes tiek uzskatītas par agrīnām nogatavošanām un kuras nav. Konsultanti labprāt sniegs detalizētu informāciju par katru tomātu šķirni, taču tālākā izvēle būs atkarīga tikai no jūsu garšas vēlmēm. Daži tomāti būs saldāki, bet citi – skābi. Izvēlieties tos, kas jums patīk.

Starp citu, mājās audzētiem tomātiem var būt tādas pašas baltas dzīslas, taču tie var šķist daudz garšīgāki. Tātad, kāds ir noslēpums? Pārdošanai audzētos tomātus var apaugļot ar dažādiem augšanas stimulatoriem. Savā dārza dobē varat izmantot tikai videi draudzīgus mēslojumus. Šādu tomātu garša acīmredzot būs daudz patīkamāka.

Lasi arī: Pāvela Globas prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: kādu sagaida neveiksmes, bet citam tieši pretēji – smaidīs finansiālā veiksme

Lasi arī: Austrumu zvaigžņu prognoze nedēļai no 2023. gada 11. līdz 17. septembrim: savu pozīciju nostiprināšana sniegs jaunas iespējas tuvākajā nākotnē.

Ja jums nepatīk garšot tomāti ar šādām dzīslām, nepērciet veikalos agri nogatavojušās šķirnes. Pieredzējuši dārznieki neiesaka pirkt šo šķirņu sēklas savam personīgajam dārzam, ja tās jums vai jūsu mājsaimniecībai nepatīk. Bet ir vērts atzīmēt, ka līdzīgas baltas vēnas var parādīties mājās audzētos tomātos, ja tie netiek pareizi laistīti vai tiek pārmērīgi izmantoti dažādi stimulanti.

Kurām produktīvām tomātu šķirnēm jūs dodat priekšroku? Vai jūs savā dārzā audzējat šos garšīgos un veselīgos dārzeņus? Padalies ar savu iecienītāko tomātu ēdienu recepti komentāros.

Leave a Comment