Piedāvāju jums ļoti garšīgu, kārtainu un pūkainu plātsmaizīšu recepti, kas būs lielisks papildinājums pie tējas vai kafijas
Ieprieciniet savus tuviniekus ar labu mājas pīrādziņiem, recepte ir vienkārša un tajā pašā laikā interesanta! Precīzu sastāvdaļu sarakstu atradīsi raksta beigās. Šajā receptē norādīta arī mīklas pagatavošana, bet ja vēlaties, lai gatavošana tiešām aizņem 5 minūtes, tad ņemat vienkārši jau gatavu kārtaino mīklu.
Pagatavošana:
Miltus ieberiet lielā bļodā, kur tos būs ērtāk mīcīt kopā ar pārējām sastāvdaļām. Atsevišķā bļodā ieputo divas olas, un vienas olas dzeltenums mums būs nepieciešams, lai pirms cepšanas apsmērētu maizītes. Sajauc to ar 2-3 ēdamkarotēm piena un pagaidām atliek malā.
Miltiem pievieno sāli, atlikušo divu baltumu un viena dzeltenuma maisījumu, ielej pienu un cukuru. Pievieno raugu, vanilīnu un augu eļļu. Visas sastāvdaļas ir vietā, var mīcīt mīklu. Visvienkāršākais un ērtākais veids ir ar rokām. Maisiet un mīciet mīklu, līdz tā kļūst mīksta un nedaudz lipīga pie rokām.
Gatavo mīklu ielieciet dziļā bļodā vai bļodā, pārklājiet ar dvieli un novietojiet siltā vietā. Es dodu priekšroku atstāt pagatavoto mīklu cepeškrāsnī, ieslēgtā 35-40 grādu temperatūrā. Šī metode ļauj mīklu pagatavot jau pēc 40-45 minūtēm.
Gatavo mīklu liek uz galda, pirms tam to apkaisot ar miltiem. Tajā viegli samīca masu, piešķir tai vienmērīgu formu un sadala to trīs vienādās daļās. Tiek uzskatīts, ka mīklai pirms formēšanas ir jādod 10-15 minūtes “atpūsties”, tāpēc to arī darīsim. Tagad sagatavosim bulciņu pildījumu.
Sasmalciniet valriekstus drupatās, izmantojot blenderi. Ielejam tos atsevišķā traukā, pievienojam nedaudz kanēļa vai kardamona. Katru mīklas gabaliņu izrullē taisnstūrīšos un izveido pēc iespējas plānāku – tad maizītes iznāks daudz slāņainas. Mīklas sagatavi ietauko ar izkausētu sviestu, pēc tam tās virsmā vienmērīgi izklāj 1 ēdamkaroti cukura un tikpat daudz sasmalcinātu riekstu.
Pēc tam sāciet ietīt kārtu rullītī, padarot to diezgan blīvu. Tad to pārgriež uz pusēm gareniski un katru pusi izmaisa, padarot to līdzenu.
Lentes uztinam uz četriem rokas pirkstiem (visiem, izņemot īkšķi), noņemam un pagriežam iegūto konstrukciju no abām pusēm uz āru. Iegūstam plakanu daudz slāņu pīrāgu.
To pašu procedūru veicam ar atlikušajiem pieciem mīklas gabaliņiem. Rezultātā jābūt 6 maizītēm. Liek tās uz cepšanas paplātes, apsmērē ar olas dzeltenuma un piena maisījumu. Šādā veidā atstāj uz 10-15 minūtēm, lai maisījums iesūcas mīklā. Pēc tam cepešpannu 20-25 minūtes liek cepeškrāsnī, kas uzsildīta līdz 180 grādiem.
Lasi vēl: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sastāvdaļas:
kviešu milti – 600 g
piens – 350 ml
olas – 2 gab.
cukurs – 5 ēd.k.
augu eļļa – 50 ml
sāls – ½ tējk.
raugs – 8 g
vanilīns – tējkarote
Pildījumam:
cukurs ar kanēli vai kardamonu – 60 g
sviests mīklas ieziešanai – 80 g
valrieksti – 80 g
Pēc tam to izņem un atdzesē. Skaistumam var viegli pārkaisa ar pūdercukuru.