Kartupeļu festivāls Āgenskalna tirgū 1.oktobrī

1.oktobrī Āgenskalna tirgū pirmo reizi norisināsies rudens ražas svētkiem veltīts Kartupeļu festivāls! Populāro dārzeni varēs sastapt visdažādākajos veidos, no visas Latvijas būs ieradušies kartupeļu tirgotāji ar dažādām kartupeļu šķirnēm, kafejnīcas būs sagatavojušas īpašus kartupeļu ēdienus un notiks aktivitātes un sacensības, kā arī Radio Skonto pop-up studijā būs sarunas un spēles.

Vakars turpināsies Āgenskalna tirgus paviljonā ar leģendārās latviešu grupas “Sestā jūdze” koncertu.

Tirgus paviljona 1. stāvu piepildīs kartupeļu tirgotāji no dažādiem Latvijas reģioniem – notiks lielā kartupeļu tirgošanās par īpaši izdevīgām cenām, tos varēs nogaršot ceptus, vārītus, grilētus, fritētus, pildītus, izceptus pankūkās, virpuļos, čipsos un tradicionālajā bukstiņputrā.

Starp tirgotājiem sastapsim “Kartupeļu dīleri” Mārci Pakalnu, kurš audzē 25 kartupeļu šķirnes un labprāt piedāvās apgūt jaunas kartupeļu ēdienu receptes. Saldos kartupeļus varēs nobaudīt pie “Vegacakes”, bet “Skrīveru mājas saldējums” būs sarūpējis īpašo kartupeļu saldējumu, ko varēs nogaršot komplektā ar karsto tomātu zupu.

Savukārt 2. stāva kafejnīcās šim notikumam par godu būs pieejami vēl nebijuši kartupeļu ēdieni – “Vīnkalnu” picērija būs parūpējusies par kartupeļu picu “Con Patate”, “Hačapurija” gatavos kartupeļu kabatiņas ar gaļas pildījumu un hačapuri ar kartupeļiem un gruzīnu sieru un spāņu virtuvē būs atrodama kartupeļu omlete spāņu gaumē “Tortilla de patatas”.

Šajā dienā tirgū ciemosies arī “Radio Skonto” ar pop-up studiju, kur visas dienas garumā sarunās ar tirgotājiem būs iespējams uzzināt viņu pieredzi un stāstus. Viņi sniegs vislabākos padomus kartupeļu audzēšanā un uzglabāšanā, kā arī ieteiks dažādus neparastus veidus, kā tos pagatavot. Ikvienam būs iespēja piedalīties kartupeļu ātrmizošanas sacensībās, radošajā darbnīcā veidot neparastas kartupeļu figūriņas un laimēt balvas. Vakarā tirgus 2. stāvā ar koncertu priecēs populārā latviešu kantrīgrupa grupa “Sestā jūdze”.

Programma:

10.00-16.00 tirgus paviljona 2. stāvā darbosies “Radio Skonto” pop-up studija, kur tirgotāji dalīsies ar saviem stāstiem un padomiem

12.00, 13.00, 15.15 ikviens varēs izmēģināt veiksmi un sacensties kartupeļu ātrmizošanas sacensības

12.00-16.00 food art radošajā darbnīcā Jauniešu stacijā būs iespēja veidot interesantas kartupeļu figūriņas un izstādi

19.30-21.00 ar koncertu tirgus apmeklētājus priecēs grupa “Sestā jūdze”

Ieeja bez maksas.

Leave a Comment