Ķirbju kūka ar iebiezināto pienu
Sastāvdaļas:
1 kg ķirbja
2 olas
400 g kondensēta piena ar cukuru
4 ēdamkarotes margarīna
kanēlis pēc garšas
pusglāze mannas
rīvmaize
Pagatavošana:
Kilogramu ķirbja mīkstuma bez mizas un sēklām sagriež gabaliņos, vāra ūdenī, līdz tas kļūst zeltains, caurspīdīgs un mīksts, bet neizšķīst. Tiklīdz ūdens sāk vārīties, pēc trīs minūtēm katls jānoceļ no uguns.
Ūdens jānolej un ķirbja gabaliņi jāsablenderē pēc iespējas viendabīgākā masā. Masai jāsatilpst divās glāzēs, pa 200 ml katrā.
Lasi arī: Medus kūka: Labākā recepte! Viegla cepšana, ātri pagatavojama, neprātīgi garda!
Masu kārtīgi sajauc ar olām, kondensēto pienu, margarīnu, kanēli un mannu.
Ietaukotā veidnē iesijā rīvmaizi un ielej kūkas masu. Cep 30 minūtes 200 grādu temperatūrā. Pēc vajadzības var cept ilgāk, līdz kūka kļūst zeltaini brūna, taču ne ilgāk par 40 minūtēm.