Klubā “First Mir” koncertēs Ukrainas neoficiālās himnas “Sarkans irbenājs” izpildītāji – grupa “Boombox”

Rīgā, 8.oktobrī klubā “First Mir” koncertēs Ukrainas neoficiālās himnas “Sarkans irbenājs” izpildītāji – grupa “Boombox”

“Boombox” ir ukraiņu fanka un hiphopa grupa, ko 2004.gadā Kijivā dibināja grupas “Grafit” vokālists Andrijs Hlivņuks un grupas “Tartak” ģitārists Andrijs Samoilo. Grupas daiļrades pamatā ir dziesmas ukraiņu valodā ar angļu un krievu valodas elementiem.

Kopš Ukrainas teritorijas aneksijas sākuma 2014.gadā grupa vairs nekoncertē Krievijā. Sākoties karam, Andrijs Hlivņuks iestājās teritoriālās aizsardzības rindās. 26.martā savos sociālajos tīklos Andrijs pastāstīja, ka tika ievainots mīnmetēju apšaudes rezultātā Kijivas apkaimē. Atsaucoties uz notikumiem Ukrainā, grupa “Pink Floyd” kopā ar “Boombox” solistu izdevusi dziesmu “Hey Hey Rise Up” –

“Pilna mēroga karš, ko 2022.gada 24.februārī sāka Krievija, piespieda mūs aizmirst, kas mēs esam un no kurienes nākam. Zemessardze, Pol***jas dienests, brīvprātīgais darbs – dažos brīžos mūzika vienkārši nebija domāta man…

Pati doma kaut ko klausīties, nemaz nerunājot par spēlēšanu, likās absurda. Bet tad tu uzmanīgi ieslēdz savu mīļāko dziesmu. Un tad nākamo. Un vēl… Un tas palīdz! Ja esat ilggadēji fani vai tikai nesen atklājuši dziesmu “Sarkans irbenājs”, nāciet uz “Boombox” koncertu Rīgā, 8.oktobrī. Jūsu atbalsts mums ir ļoti svarīgs! Paldies, draugi!”

Grupas “Boombox” koncerts notiks 8.oktobrī, Rīgā, klubā “First Mir”, koncerta sākums plkst.20.00, ieeja no plkst.19.00.

Biļetes: https://www.fishcanfly.org/events/2022-bumboks-u-rizi

Leave a Comment