Krāsnī cepta liellopa fileja

Sinepju, sāls, piparu un timiāna pārklājums piešķir liellopa gaļai bagātīgu garšu, nemaskējot to, un ātra apcepšana uz plīts piešķir tai krāsu. Pēc ātras cepšanas cepeškrāsnī liellopa fileja būs ideāli vidēji apaļa.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

1 liellopa fileja
1/4 glāzes sinepju
1 tējkarote košera sāls
1 ēdamkarote svaigi maltu melno piparu
1 ēdamkarote svaigu timiāna lapu
1 ēdamkarote augu eļļas

Pirmais pagatavošanas solis:

30 minūtes pirms cepšanas izņemiet fileju no ledusskapja, lai tā sasniegtu istabas temperatūru. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 500° grādiem un novietojiet režģi tās centrā.

Otrais pagatavošanas solis:

Visās filejas pusēs vienmērīgi uzklājiet sinepes. Apkaisiet ar sāli, pipariem un timiānu.

Uzkarsējiet eļļu 12 cm cepeškrāsnsizturīgā pannā uz augsta karstuma; eļļai ir jākrāsojas, bet tā nedrīkst kūpēt. Apbrūniniet fileju no visām pusēm 2 līdz 3 minūtes no katras puses.

Lasi vēl: Ko labāk izvēlēties želatīnu vai agaru

Trešais pagatavošanas solis:

Ievietojiet fileju cepeškrāsnī un samaziniet temperatūru līdz 425 °grādiem. Cepiet apmēram 25 minūtes, lai fileja būtu mīksta, vai līdz gaļas termometrs, ievietots centrā, uzrāda 130°grādiem. (Pēc aptuveni 20 minūtēm pārbaudiet temperatūru, lai novērtētu, cik tālu fileja ir gatava).

Izņemiet fileju no cepeškrāsns un pirms sagriešanas šķēlēs ļaujiet tai 10 minūtes atpūsties.

 

 

Leave a Comment