Ļoti vienkārša un garšīga uzkoda, kas patiks visiem – kraukšķīgās bumbiņas dažādos jūsu mājas ēdienkarti. Piemērota arī uzkodu šķīvjiem
Kartupeļu bumbiņas ar maigu pildījumu ir lieliska uzkoda, kas patiks gan bērniem, gan pieaugušajiem. Recepte, līdzīgi kā daudzas citas, radusies no vēlmes izmantot vienkāršus, pieejamus produktus, piemēram, kartupeļus, kas ir pamata sastāvdaļa daudzos virtuves ēdienos. Kartupeļi jau izsenis ir bijuši populāri Eiropas un citu reģionu virtuvēs, pateicoties to uzturvērtībai, pieejamībai un spējai pielāgoties dažādiem ēdieniem.
Panējums, kas piešķir kraukšķīgumu, bieži vien tiek izmantots, lai radītu patīkamu tekstūras kontrastu ēdieniem, piemēram, kroketēm vai fritētām uzkodām. Tas norāda uz ietekmi no franču vai itāļu virtuves, kur tiek izmantotas līdzīgas metodes. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.
Pagatavošanas metode:
Sasmalciniet gaļu caur gaļasmašīnu. Bet protams vieglāk ir ņemt jau gatavu malto gaļu. Pannā uzkarsē 4 ēdamkarotes augu eļļas, liek sīpolu. Dažas minūtes maisa, līdz kļūst viegli zeltaini brūni. Tad pievieno malto gaļu, nedaudz apcep. Sāls, pipari. Ievieto tomātu pastu un 1 ēdamkaroti miltu. Gatavo un ļauj atdzist.
Vāra kartupeļus, tos izberž caur sietu. Pievieno sāli, ja ūdens vārīšanas laikā nav sālīts. Nedaudz atdzesē. No kartupeļu biezeņa pagatavo bumbiņas, no tām izveido mazus aplīšus, kā veidojot pildītās kotletes, ieliek pildījumu un paslēpj to iekšā, veidojot bumbiņu ar 4-5 cm diametru. To vieglāk paveikt ja rokas nedaudz sasmērētas ar eļļu.
Nedaudz saputojiet olas. Sajauc miltus un rīvmaizi. Vispirms bumbiņas iemērc olās, tad rīvmaizē. Cep lielā daudzumā augu eļļas, lai bumbiņas peldētu. Cep dažas minūtes, līdz apbrūnē.
Lasi vēl: Kūka “Aveņu samts”- skaista, spilgta un neizmērāmi garšīga
Sastāvdaļas:
kartupeļi – 7 gab.
jebkura gaļa (ieteicams gatava maltā gaļa) – 350 g
sīpoli – 2 gab.
milti – 150 g
vistas ola – 2 gab.
tomātu pasta – 1 tējkarote
augu eļļa
rīvmaizes – 300 g
sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pasniedz ar iecienītāko mērci. Labu apetīti!