Pistāciju cienītājiem ir iespēja pagatavot savu pistāciju torti

Šī nostalģiskā pistāciju torte ir ar riekstiem bagāta plātsmaizes garoza, kas pārklāta ar krējuma siera pildījumu, pūkainu pistāciju virskārtu un putukrējumu. Salds, kraukšķīgs un krēmīgs, tas atgādina laimīgus bērnības desertus.

Nepieciešamie produkti:

1/2 glāzes sālīta sviesta – mīkstināta

1 glāze miltu

1/2 glāzes smalki sasmalcinātu pekanriekstu vai pistāciju riekstu

1 1/4 glāzes pūdercukura

1 iepakojums krējuma siera – mīkstināts

1 tējkarote vaniļas ekstrakta

1 kārba saldētas putukrējuma piedevas, atkausēta, sadalīta.

2 1/2 glāzes piena

2 iepakojumi pistāciju šķīstošā pudiņa maisījuma

1/2 glāzes sasmalcinātu pistāciju

1.pagatavošanas solis:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 350 ° grādiem. Izsmērē 9×13 cm cepšanas trauku ar eļļu.

2.pagatavošanas solis:

Sviestu bļodā ar elektrisko mikseri saputojiet. Iejauciet miltus, pekanriekstus un 1/4 glāzes pūdercukura. Izklājiet vienmērīgā kārtā sagatavotajā traukā.

3.pagatavošanas solis:

Cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz sastāvdaļas kļūst gaiši zeltaini brūnas, apmēram 18 minūtes. Pilnībā atdzesējiet uz stiepļu režģa – apmēram 45 minūtes.

Lasi vēl: 25 pildījuma iespējas visvieglāk pagatavojamam ēdienam – pildītām olām

4.pagatavošanas solis:

Ar elektrisko mikseri bļodā saputojiet krējuma sieru, līdz tas kļūst pūkains. Iejauciet atlikušo 1 glāzi pūdercukura un vaniļu, līdz maisījums apvienojas. Ielieciet pusi putukrējuma.

5.pagatavošanas solis:

Krējuma siera pildījumu vienmērīgi izklājiet uz garozas. Atdzesējiet ledusskapī 15 minūtes.

6.pagatavošanas solis:

Bļodā 2 minūtes saputojiet kopā pienu un pudiņa maisījumu.

7.pagatavošanas solis:

Pistāciju pudiņu vienmērīgi pārlejiet pār krējuma siera pildījumu. Atdzesējiet ledusskapī, līdz tas ir gatavs, apmēram 15 minūtes.

8.pagatavošanas solis:

Pār pudiņa kārtu uzklājiet atlikušo putukrējumu. Virsū pudiņam pārkaisiet pistācijas.

Pārklājiet un atdzesējiet ledusskapī 3 stundas vai līdz 4 dienām.

 

Lai labi garšo!

 

Leave a Comment