Kūka ar ķiršiem un spinātiem – vizuāli izteiksmīga un garša vienreizēja

Katrs no mums, skatoties uz skaistajām kūkām kādā konditorejas veikalā, droši vien domāja par to, cik grūti tās pagatavot – tās ir tik pūkainas un ļoti garšīgas. Bet….pamēģini to pagatavot pats

Saskaņā ar šo recepti jūs varat pagatavot šādu kūku paši, tas nemaz nav sarežģīti, tikai iepriekš jāsagādā visas nepieciešamās sastāvdaļas. Šī kūka noteikti ir pelnījusi būt par programmas naglu jebkurā svinīgā pasākumā, tostarp kāzās. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

1.Ievietojam nelielā traukā atkausētus ķiršus bez kauliņiem, pārlejam ar sarkano sauso vīn u un nedaudz samaisām. Nosedzam ar vāku un uz 5-7 stundām ievietojam ledusskapī.

2.Atsevišķā bļodā ieberam citrona miziņu, atkausētos spinātus un citrona sulu. Visu maisījumu sajauc ar blenderi līdz viendabīgai masai. Atsevišķā bļodā sajauc olas un glāzi cukura un saputo šo maisījumu līdz viendabīgai masai. Tad pievieno šķipsniņu sāls, glāzi augu eļļas un iepriekš pagatavoto spinātu maisījumu.

3.Neaizmirstiet pievienot arī vanilīnu, un pēc tam visas sastāvdaļas kārtīgi saputo ar mikseri. Iesijā 2 glāzes miltu un ielej tos maisījumā, saputo ar mikseri. Pievieno cepamo pulveri un vēlreiz samaisa. Pēc tam gatavo mīklu ielej 26 cm diametra veidnē un ieliek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem pēc Celsija, uz 50 minūtēm.

4.Pārbaudiet gatavību ar zobu bakstāmo – ja, izņemot tā paliek sausa, pamatne ir gatava. Ļauj biskvītam pilnībā atdzist. Izņem ķiršus no ledusskapja un caur sietu notecina. Atliek malā uz atsevišķa šķīvja, lai nožūtu.

5.Pārejiet pie sīrupa pagatavošanas traukā. Šim nolūkam katliņā sajauc ūdeni, stiprināto dzērienu un cukuru,  un vāra 15 minūtes. Neaizmirstiet maisīt. Kad sīrups ir gatavs, noņem no karstuma un atstāj atdzist.

6.Tikmēr kēkss kūkai ir atdzisis. Uzliek tai virsū mazāku (20 cm) veidni aptuveni vidū un ar nazi nogriež no kūkas visu, kas atrodas ārpus veidnes. Atlieciet gabaliņus malā, jo tie mums būs vajadzīgi. Pārējo pamatni pārgriež uz pusēm 2 kūkās.

7.Atsevišķā bļodā sajauc skābo krējumu, pūdercukuru un vanilīnu. Visu šo maisījumu rūpīgi saputo līdz viendabīgai masai. Pēc tam pievienojam krējuma biezinātāju, kura lietošanas instrukcijai jābūt uz iepakojuma. Vēlreiz visu kārtīgi samaisa.

8.Uz plakana šķīvja izkārtojam apakšējo biskvītu un ievietojam to veidnē, uz kuras nogriežam liekās šķēlītes. Uz tās virsmas vienmērīgi izlejam pusi atdzesētā sīrupa un ar lāpstiņu to izsmērējam. Tad, izmantojot konditorejas maisiņu, uz ar sīrupu piesūcinātās tortes uzklāj pusi no sagatavotā krēma. Ar lāpstiņu to uzmanīgi izlīdzina.

9.Nākamais slānis ir sagatavoto ķiršu slānis, centieties to izdarīt vienmērīgi. Apklājiet ķiršus ar krēmu tā, lai tie nebūtu redzami. Uz krējuma kārtas uzliek garozas augšējo daļu. Vēlreiz ielej sīrupu (2-3 ēdamkarotes) un vienmērīgi izklāj pa virsmu. Tad uzlej pēdējo krēma kārtu un izlīdzina to.

Nogrieziet lieko kūka daļu. Ar rokām sasmalciniet drupatas, ar tām mēs dekorēsim mūsu kūkas virsmu. Apkaisiet vienmērīgi.

Lasi vēl: Kraukšķīgas kartupeļu bumbiņas ar maigu pildījumu

Sastāvdaļas:

Kūkas bāze:
spināti (var būt sasaldēti)- 300 g
ola – 4 gab.
cukurs – 1 glāze (šeit un turpmāk glāzes tilpums ir 250 ml)
augu eļļa – 1 glāze
vanilīns – 5 g
viena citrona miziņa un sula
sāls – 1/3 tējk.
milti – 2 glāzes
cepamais pulveris – 10 g
ķirši – 300 g (var būt arī saldēti)
sarkanais sausais vīn. – 300 ml

Sīrups kūkai:
cukurs – 1 glāze
ūdens – 100 ml
stiprais dzēriens (brūnais) – 100 ml

Krēms:
0,5 kg skāba krējuma
skābā krējuma biezinātājs (rīkoties saskaņā ar norādījumiem uz etiķetes)
pūdercukurs – 250 g
vanilīns – 5 g

Atliek ļaut šim meistardarbam dažas stundas pastāvēt, un var pasniegt galdā. Šīs kūkas biskvītu var izmantot arī kā sūnas citās dekorācijās.  Lai labi garšo!

Leave a Comment