Labākā marinēto kāpostu recepte gruzīnu gaumē ar bieti – dos ne tikai krāsu, bet arī garšu

 

Pagatavošana:

 

1. Vispirms jums ir nepieciešams kastrolis, kurā jums jāuzvāra ūdens, pakāpeniski pievienojot tam sāli. Rezultāts iegūsi marinādi, kas ir sāļāka nekā, piemēram, buljons.

 

2. Nomazgā un sagriež kāpostu lielos gabalos, saglabājot kāpostu serdi.

 

3. Bietes nomizo un sagriež šķēlītēs, čili piparu arī sagriež mazos gabaliņos, nomizo ķiplokus.

 

4. Tagad mums ir vajadzīga diezgan ietilpīgs katls, kurā vispirms ieliek kāpostus, pēc tam pievieno bietes, tad ķiplokus, melno piparu zirņus un čilli. Piepildot grāpi, jāatstāj apmēram 5 centimetri no katla augšas.

 

 

5. Katlā ar sagatavotajām sastāvdaļām ielej iepriekš sagatavot marinādi. Pēc tam pārklāj katlu ar vāku.

 

6. Kāpostus atstāj marinādē 4-5 dienas.

 

7. Tas arī viss, kāposti gruzīnu gaumē ir gatavi!

 

Lasi arī: Recepte salātiem ar šampinjoniem – jauna recepte, ar ko pārsteigt viesus svētkos

Šo uzkodu var pasniegt ar gaļu, kartupeļiem, zivīm. Pirms pasniegšanas trauku var dekorēt ar smalki sagrieztiem zaļajiem sīpoliem un zaļumiem. Labu apetīti!

COMMENTS

Leave a Comment