Lai neiemigtu pie stūres – lūk kas palīdz noturēt acis vaļā

tabsgul

 

 

Japāņu zinātnieki pētījumos noskaidrojuši, ka pirms saullēkta Zemes atmosfēru caurstrāvo īpaši saules stari, kas cilvēka organismu pārslēdz no nakts uz dienas režīmu. Ja vēl guļam, pārslēgšanās, protams, nenotiek, pēc tam visu dienu esam tādā kā atslābuma režīmā, kas izraisa tieksmi pēc tējas, kafijas un citām uzbudinošām vielām. Ja darba gaitas, pienākumi prasa citu dienas ritmu un atpūtai paredzētās stundas tiek pavadītas caurā miegā, no medikamentiem pret bezmiegu vajadzētu izvairīties. Tie visbiežāk ir trankvilizatori, kuri rada atkarību, bet nerisina pamatproblēmu.

 

 

Pirms mundruma maratona

• Kārtīgi izgulieties iepriekšējā naktī un vēl stundiņu diendusā.

• Cilvēka bioloģiskais pulkstenis reaģē uz vāju gaismu. Lai turētos nomodā, telpai un monitoram jābūt maksimāli apgaismotiem.

• Spēcīgs aromāts, gan patīkams, gan ne visai, uzmundrina ļoti ātri. Citrona, rozmarīna, eikalipta un piparmētras ēteriskā eļļa stimulē nervu sistēmu un ievērojami pazemina noguruma līmeni.

• Lieku reizi iztīriet zobus ar piparmētru saturošu zobu pastu, sūkājiet piparmētru ledenes, lietojiet mentola košļājamo gumiju – tas stimulē sejas muskuļus, veicina As**s pieplūdi galvai un palīdz būt aktīvam.

• Apēsts saldējums, pasūkāts ledusgabaliņš atvēsina smadzenes un notur tās tonusā. Periodiski noskalojiet seju ar ledainu ūdeni, novelciet silto apģērbu, atveriet logus, virziet uz sevi ventilatora plūsmu. Daudz lielāka iespēja aizmigt ir, jūtoties komfortabli.

• Punktu masāža jeb akupresūra uzlabo As**sriti un atvieglo atrašanos nomodā. Sākumā ar pirkstiem viegli pamasējiet pakausi un auss ļipiņas, tad pamīciet kakla muguras daļu un plaukstas daļu starp rādāmo pirkstu un īkšķi, visbeidzot kājas locītavu zem ceļgala.

Avots:

Leave a Comment