Lielā talka notiks 2023. gada 22. aprīlī

2023. gadā Lielā talka norisināsies visā Latvijā, un visi tās iedzīvotāji pulcēsies, lai atbrīvotu zemi no visa tās piesārņojuma.

Pasaules talka paredzēta Zemes dienā, savukārt Pasaules talka gaidāma 16.septembrī. Ikgadējā pavasara talka ir kļuvusi par nozīmīgu tradīciju Latvijas iedzīvotāju vidū. 2022. gadā festivāls norisinājās jau piecpadsmito gadu pēc kārtas. Salīdzinot ar 2008.gadu, atkritumu daudzums Latvijā ir samazinājies uz pusi. Lai turpinātu virzību uz savu mērķi padarīt Latviju par zaļāko valsti uz Zemes, Zemes dienā, 22.aprīlī, notiks Lielā talka.

Savukārt Pasaules talka ir pasākums, kas gaidāms 16. septembrī. Organizatori visiem atgādināja, ka šogad Pasaules talka norisinās daudz plašākā mērogā nekā ierasts, jo aizvadīta akcija “Laimes koki”. Tīrīšanas darbi notika visā valstī. Noslēdzoties projektam “Kopā tīrākai Baltijas jūrai”, sakopšanas darbi tika veikti Engures pagastā, arī Rīgā, Vecākos. Apkopējas ar atplestām rokām tika sagaidītas Bišumuižā, kur tika labiekārtota Latvijas Paralimpiskās komitejas teritorija. Tā ir brīnišķīga zīme, ka komiteja ir apņēmusies atbalstīt invalīdu sportu Latvijā. Savukārt šogad izveidoti trīs jauni Laimes koku parki Trapenē, Viļanos un Krāslavā. Iepriekšējos gados Valdemārpilī un Jelgavā cilvēki varēja izveidot parkus, kur paši stādīt kokus. Lielās talkas un Pasaules talkas organizatore Latvijā

Leave a Comment