Liepājas Latviešu biedrības nams sāk izrādīt Latvijas simtgades kinofilmas

Sākot ar 2018. gada janvāri, Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar “Latvijas Kinematogrāfistu savienību” līdz 2018. gada novembrim sniegs iespēju noskatīties vairāk nekā 15 pilnmetrāžu filmu pirmizrādes Liepājā no filmu programmas “Latvijas filmas Latvijas simtgadei”.

Simtgades filmu cikla repertuārā tiks demonstrētas gan spēlfilmas, gan dokumentālās filmas.

Lai skatītājiem izrādītu pašas jaunākās filmas, Liepājas Latviešu biedrības nams šogad savā īpašumā ir iegādājies jaunu digitālo projektoru ar platleņķa lēcu, kas sniegs filmu baudītājiem skatīties augstas izšķirtspējas kino seansus ar kristāldzidru attēla kvalitāti. Simtgades filmas paredzētas demonstrēt regulāri – 1 līdz 2 reizes mēnesī Biedrības nama Kamerzālē.

Šonedēļ, 27.janvārī plkst. 16.00 norisināsies skandalozās dokumentālās filmas “Atbrīvošanas diena” kino seanss, bet 3. februārī plkst. 16.00 un 4. februārī plkst. 14.00 interesenti aicināti noskatīties režisores Ievas Ozoliņas dokumentālo filmu “Dotais lielums: mana māte”.

Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma saka: Filma ir unikāls medijs, tā ļauj apturēt laiku, tā ļauj radīt un rekonstruēt pagātnes notikumus, tā ļauj mums caur emocionālo pieredzi kļūt zinošākiem, viedākiem un dzīves gudriem. Filmām ir ilgs mūžs, un Latvijas filmas, kas radītas Latvijas simtgadei, dzīvos arī pēc mūsu valsts jubilejas. Taču katrai filmai, lai tā dzīvotu gan tagadnē, gan nākotnē, ir nepieciešams skatītājs. Mēs ticam, ka Simtgades programmā ieguldītais profesionālais darbs, radošais pacēlums un filmu veidotāju domu enerģija atbalsosies un uzrunās skatītājus gan pilsētās, gan visattālākajos Latvijas ciemos un viensētās, gan visur plašajā pasaulē. Daudz laimes, Latvija!”

Informāciju par turpmāk notiekošajiem filmu seansiem un citiem pasākumiem iespējams uzzināt Biedrības nama mājas lapā www.biedribasnams.lv.

Biļetes uz filmu seansiem iepriekšpārdošanā pieejamas Liepājas Latviešu biedrības nama kasē.

Leave a Comment