Lietas, kas jāizdara līdz 30 gadiem, lai nebūtu nožēlas

1. Dodieties studēt

Lai gan studēšana var izmaksāt ļoti dārgi, tas noteikti ir ļoti noderīgs ieguldījums Jūsu nākotnē. Jums paveras iespējas iepazīties ar jauniem draugiem, iegūt kontaktus un atrasties gudru cilvēku sabiedrībā. Jo agrākā vecumā to izdarāt, jo labāk! Ticiet man, kamēr ir jaunības gadi, ir daudz vieglāk to izdarīt, nekā pēc 30 gadu vecuma, kad nopelnīt naudu būs kļuvis daudz svarīgāk.

2. Noskatieties seriālu “Doktors Kas” (“Doctor Who”)

Viens no labākajiem zinātniskās fantastikas televīzijas seriāliem, kāds līdz šim bijis! Tas ir seriāls, kas var pilnībā mainīt Jūsu dzīves uztveri (uz labāku), protams, ja ļausieties tam. Vislabāk to noskatīties, ja esat vēl pusaudzis, kuru iespējams mazliet iespaidot. Tas ir arī līdz šim visilgāk filmētais zinātniskās fantastikas seriāls, tādēļ, ja sāksiet to skatīties tagad, turpināsiet vēl kādu labu laiciņu.

Lasi arī: 20 frāzes, ar kurām nolikt pie vietas jebkuru

3. Sāciet trenēties

Ja uzsāksiet trenēties jau jaunībā, ar laiku treniņu programma kļūs par neatņemamu dzīves sastāvdaļu un tam būs daudz vieglāk veltīt savu brīvo laiku. Tiklīdz tā kļūs par Jūsu ikdienu, būs grūti dzīvot bez treniņiem. Es varētu pastāstīt trenēšanās pozitīvās puses, bet tas jau ir pašsaprotami.

4. Spēlējiet videospēles

Nesāciet nosodīt pirms neesat noklausījušies. Tā kā videospēles attīsta Jūsu reakcijas ātrumu, iepazīstina ar jaunākajām tehnoloģijām un palīdz iekļūt pavisam citā pasaulē, tas nav sliktākais brīvā laika pavadīšanas veids.

5. Izlasiet kādu vēstures grāmatu

Skumji, ka lielākā daļa sabiedrības pieņem vēstures notikumus kā pašsaprotamus un nevelta laiku tam, lai tos izprastu. Sāciet sevi izglītot jau jaunības gados, lai uzzinātu daudz jauna. Jūs būsiet pārsteigti, cik bieži politiķi mēdz melot, piesaucot nepatiesus vēsturiskos faktus.

6. Iegādājieties viedtālruni

Lai arī cik muļķīgi tas neizklausītos mūsdienu sabiedrībā, bet tiešām – viedtālrunis ir kas tāds, kas ļauj mums būt “uz viena viļņa” ar mūsdienu pasauli. Tie patiešām var uzlabot Jūsu produktivitāti, sociālo dzīvi, tādēļ labāk iegādājieties viedtālruni, pirms vēl neesat sasnieguši savu trešo desmitgadi.

7. Salieciet kopā datoru

Mūsidenu pasaulē dzīvojošajiem būtu diezgan veselīgi uzzināt, kas tad īsti tam “lācītim vēderā”. Jums nav jābūt programmēšanas ekspertam, bet būtu ļoti labi, ja Jūs apmēram zinātu, kas atrodas datorā. Kādēļ svarīgi kaut ko tādu zināt līdz 30 gadu vecumam? Jo tas var lieki noderēt darba meklējumos, kā arī, tas var ieekonomēt Jūsu naudu ilgtermiņā, ja jau jaunības gados sāksiet pētīt datorus.

8. Izšaujiet ar ieroci

Pirms mani sāk norakt par to, ka tādas lietas jau nu gan nevajadzētu darīt, ieklausieties! Pamēģinot izšaut ar ieroci, Jūs sapratīsiet, cik patiesībā ietekmīgs un varens tas ir. Tādā veidā ir iespējams aptvert, kādu postu tas rada.

9. Atrodiet labāko draugu

Ja iegūsiet patiesi labus draugus jaunībā, ticiet man, pēc 30 gadu vecuma Jūs būsiet ļoti laimīgi par to!

Lasi arī: 7 noteikumi, lai kļūtu laimīgi

10. Uzrakstiet stāstu

Es zinu, ka daudziem nepatīk rakstīt, taču katram no mums būtu jāizmēģina uzrakstīt fantastikas gabalu jaunībā, lai ļautu mūsu fantāzijām aizplūst un radošumam atklāties. Jūs varētu būt pārsteigti par gala rezultātu!

11. Lasiet vai skatieties ziņas

Būt lietas kursā par pasaulē notiekošo ir ļoti svarīgi, pat tad, ja ziņas var šķist ļoti garlaicīgas.

12. Noskatieties “Rokiju” (“Rocky”)

Daudzi no mums mēdz atsaukties uz šīs filmas citātiem, bet tik pat daudzi šo filmu nemaz nav redzējuši. Noskatieties to! Iedvesmojošs stāsts, kas būtu jāredz jebkuram jaunietim!

13. Dodieties uz kādu citu valsti

Es noteikti ieteiktu to izdarīt līdz 30 gadu vecumam, jo daudzi cilvēki atgriežas no ārzemēm, ieguvuši pieredzi, zināšanas un emocijas, kuras nav iespējams iegūt nekādā citā veidā. Viņi maina savu dzīvi, uzskatus un kļūst daudz laimīgāki. Pamēģiniet kaut caur augstskolu doties kaut kur izpētīt pasauli!

14. Izklaidējieties koncertā

Emocijas, kādas var iegūt kādā no koncertiem, ir neaprakstāmas. Simtiem, tūkstošiem cilvēku dzied, gavilē, dejo un lēkā. Dariet to kamēr esat jauni, jo 30 gados, iespējams, tas Jums vairs nebūs pa prātam!

15. Iepazīstieties ar kādu jaunu svešvalodu

Es speciāli teicu “iepazīstieties”, jo ne vienmēr ir nepieciešams apgūt kādu svešvalodu. Aplūkojiet, kā izklausās visparastākās frāzes – “mani sauc”, “kā tev iet?” utt.

16. Uztaisiet ballīti līdz rīta gaismai

Kādēļ līdz 30 gadiem? Jo jaunībā esat izturīgāki. Kādēļ ballēties visu nakti? Jo redzēt saullēktu divas reizes dienā ir fantastiski!

Lasi arī: Izvēlies attēlu un uzzini, kas sagaida tevi milestībā 2018.gadā

17. Dodieties ārkārtīgi garā pārgājienā

Es runāju par vairāku kilometru garu pārgājienu, vislabāk tādu, kas vērsts augšup kalnā. Pievarot to, jutīsieties labi, gandarīti un patīkami noguruši. Izmantojiet jaunībā sniegto spēku un enerģiju realizēt ko tādu!

18. Iepazīstiet kafijas garšu

Teiksim kā ir – savos 30 gados Jūs tik un tā dzersiet kafiju, tad kādēļ to nedarīt jau savos 20, izbaudot enerģiju, garšu un mundrumu, ko tā sniedz?

19. Dodoties braucienā ar auto – apmaldieties!

Dodieties ceļā, izslēdziet savu GPS un apmaldieties! Izpētiet vietas, kur neesat bijuši! Kamēr esat jauni, Jums ir pietiekoši daudz laika, lai kaut ko tādu realizētu. Muļķīgi skan, bet Jums jaunībā ir piedodams apmaldīties un darīt tādas muļķības, jo vēl nav uzkrāta dzīves pieredze.

20. Pārtrauciet dzert gāzētos dzērienus!

Lai arī cik grūti tas nebūtu, pārtrauciet dzert ko tādu, kas kaitē Jūsu Vese***ai. Ar laiku Jūs pieradīsiet pie ūdens, tējas vai sulas, un nesapratīsiet, kādēļ agrāk ko tādu vispār dzērāt. Domājot par sevi jaunībā, pēc 30 gadu vecuma par to pateiksieties!

Avots:

Leave a Comment