Ļvivas siera kūka ar šokolādes mīklu: klasiska recepte

Maiga un aromātiski klasiska siera kūka, kas gatavota no šokolādes mīklas, joprojām ir iecienīts deserts ģimenes svinībām un mājīgiem vakariem.

Gaisīgā biezpiena pildījuma un bagātīgās šokolādes garozas kombinācija rada harmonisku garšu sajaukumu. Ar šo recepti dalījās slavenās šefpavāres un ēdienu blogere Lilija Cvita savā YouTube kanālu.

Šī ir tik vienkārša recepte, ka ar to tiks galā pat iesācēji. Bet varat būt droši, ka šo desertu noteikti nebūs kauns likt uz jebkura svētku galda.

Nepieciešamās sastāvdaļas šokolādes garozai

1 ola

60 g cukura

90 g sviesta

1 tējkarote cepamās sodas

1 tējkarote etiķa

10 g kakao

200 g miltu

Nepieciešamās sastāvdaļas biezpiena kārtai

500 g biezpiena

100 g skābā krējuma

2 olas

Cukurs – 60 g

Vaniļas cukurs – 5 g

Rozīnes – 40 g

Viena citrona miziņa

Pagatavošanas gaita

Mīklai sajauciet olu un cukuru un rūpīgi samaisiet. Pēc tam izšķīdiniet cepamo sodu etiķī un pievienojiet olām kopā ar izkausēto sviestu un kakao pulveri.

Visbeidzot pievienojiet miltus un mīciet mīklu. Sadaliet mīklu divās daļās – vienu ievietojiet ledusskapī, bet otru – saldētavā.

Pildījumam pievienojiet bļodā skābo krējumu un samaisiet. Atsevišķi sajauciet olas ar cukuru un vaniļas cukuru un samaisiet, līdz izšķīst.

Pievienojiet to biezpiena maisījumam un vēlreiz samaisiet. Sarīvējiet citrona miziņu un pievienojiet arī rozīnes. Ievietojiet atdzesēto mīklu pannas apakšā un ielejiet biezpiena maisījumu.

Virsū sarīvējiet sasaldēto mīklu, lai izveidotu garoziņu. Cepiet 180 grādos pēc Celsija apmēram 1 stundu. Pēc izcepšanas nedaudz atdzesējiet pannā, tad izņemiet no pannas un sagrieziet. Lai labi garšo!