KĀ GATAVOT:
RECEPTE:
Kalmāri (iepriekš vārīt) – 2 gab.
Burkāni korejiešu gaumē – 150 g
Majonēze – 1 ēd.k. (neobligāti)
Kalmāri. Mums bija iepriekš vārīti. Tos nepieciešams sagriezt plānās sloksnēs. Kā pagatavot, lai kalmāri kļūtu mīksti, es pastāstīšu raksta beigās.
Un burkāni korejiešu gaumē. Pati gatavoju burkānus. Bet jūs, protams, varat iegādāties arīdzan jau gatavus. Jūs varat vienkārši sajaukt šīs divas sastāvdaļas un pat neko nepievienot – vienkārši ļaujiet salātiem pagatavoties! Bet mans vīrs pievienoja mājās gatavotu majonēzi. Sanāca tik garšīgi, ka nebūsiet vīlušies!
Lasi arī: Sevi cienoša saimniece nekad neceps bietes borščam, jāgatavo savādāk
Svētku noskaņai salātus pasniedziet skaistā traukā. Lūk, kāds bija mums!
Lai kalmāri būtu mīksti un garšīgi, tie, protams, ir pareizi jāgatavo. Pagatavoju 2 minūtes. Ir arī ilgākā laikā pagatavojami kalmāri, bet es šoreiz par īso versiju. Abos gadījumos kalmāri ir ļoti maigi! Ja jūs gatavojat 5, 10, 15, 20 minūtes …. – tie būs gumijoti!
Vispirms apleju tos ar verdošu ūdeni apmēram 30 sekundes un uzreiz pārlieku ledus ūdenī – tad tās ir ļoti viegli tīrāmas.