Man nebija ne jausmas, ka tikai no divām sastāvdaļām var pagatavot tik gardus salātus. Ļoti garšīgi!

Šo recepti uzzināju nejauši. Esmu to gatavojusi jau daudzas reizes un tā ir super vienkārša, bet ēdien ļoti gards. 

Es to esmu likusi galdā arī svētkos un viesiem ļoti patīk.

Pirmā un galvenā sastāvdaļa šajos salātos ir kalmārs.

Lasi arī: Sevi cienoša saimniece nekad neceps bietes borščam, jāgatavo savādāk

Kalmāri ir viens no labākajiem un veselīgākajiem jūras velšu produktiem, kā arī ir augsts proteīna un minerālu avots.

Tāpat kā citi jūras iemītnieki  kalmāri ir zema tauku un kaloriju jūras velte, kas padara to par ideālu izvēli zemas kaloriju diētām. Turklāt tas satur lielu daudzumu olbaltumvielu un maz nātrija un piesātināto tauku, kas ir būtiski Vese***as uzturēšanai.

Kalmāri ir bagāti ar vitamīniem un minerāliem. Tas satur daudz A, B un C vitamīnu, kas ir būtiski normālai ķermeņa funkcijai un palīdz veidot un uzturēt veselīgu imūnsistēmu, kā arī uzlabo redzi, uzlabo nervu sistēmu un palīdz saglabāt veselīgu ādu.

Turklāt kalmāri ir bagāti ar dzelzi un vara, kas ir būtiski veselīgu As**s šūnu veidošanai un As**sritei, kā arī ir svarīgi veselīgu kaulu un audu veidošanai.

Lai gan tas var būt noderīgs Vese***ai, jāņem vērā, ka kalmāri var būt alerģija. Pirms iekļaujat to savā uzturā, ir svarīgi konsultēties ar ārstu, lai izvairītos no jebkādām komplikācijām.

Visbeidzot,  īpašība, kas padara kalmārus tik gardus, ir to mīkstums, kas padara tos par lielisku iespēju dažādu ēdienu pagatavošanai, piemēram, ceptiem, sautētiem vai tvaicētiem. Tātad, kalmāri ir ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi ēdieni, ko var iekļaut savā uzturā.

Bet tagad par pašu recepti.  Pat tas, kurš nekad neko nav gatavojis, var tikt galā!

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu

Leave a Comment