Man šķita, ka šo daudzkrāsaino kūku pagatavot būs ļoti grūti. Bet patiesībā tas ir pavisam vienkārši!

Kad forma ir pilnībā piepildīta ar mīklu, liec to cepeškrāsnī cept.

Pēc cepšanas ļaujiet kūkai atdzist. Pēc tam sagrieziet to gabalos un ievietojiet tos saldētavā uz vienu stundu. Tiem jākļūst cietiem.

Pēc tam, izmantojot veidnes, izgrieziet numurus uz visiem gabaliem un ielieciet tos saldētavā.

Tagad mīciet citu mīklu, ievērojot norādījumus, un ar daļu noklājiet sagatavotās cepamās formas dibenu (arī iepriekš pārklājiet formu ar foliju vai smērvielu). Pārējo mīklu lej lielā šļirces maisiņā.

Novietojiet sasaldētos ciparus vertikālā stāvoklī veidnes apakšā, lai katrs cipars cieši pieguļ viens otram. Pārējo mīklu vienmērīgi izklāj pa formā izgrieztajiem cipariem.

Ļoti svarīgi ir izdarīt piezīmi par ciparu virzienu, piemēram, salocot folijas malas cepamformas stūros. Dariet to tā, lai pēc tam varētu pareizi sagriet kūku.

Pārklājiet skaitļus ar mīklu, lai to malas neparādās.

Kūku cep cepeškrāsnī 160 grādos. Pēc 40 minūtēm pazeminiet temperatūru līdz 90 grādiem. Kopumā to vajag cept 70-90 minūtes. Kā pārbaudīt, vai pīrāgs ir gatavs? Mēģiniet to caurdurt ar zobu bakstāmo: ja uz tā nav palikusi mīkla, tā ir gatava.

Tagad jums ir jānogriež kūkas augšdaļa. Šo procedūru var veikt arī ar dibenu, bet ne obligāti.

Pārklājiet kūku ar ļoti plānu skābās glazūras kārtiņu.

Tālāk sajauciet glazūru ar krāsvielām un sagrieziet to garās desās. No visām desiņām, izņemot purpursarkano, izveido vienu, katru pēc kārtas samaisot. Esiet uzmanīgi: samaisiet šīs desiņas, bet ne pārāk daudz, lai neiegūtu tumšas krāsas masu.

Pēc tam šo lielo daudzkrāsaino desu izrullē vienā plānā kārtā.

Lasi arī: Nost ar nogurumu! Šie 8 slepenie produkti sniegs jums neticamu enerģijas lādiņu.

Lasi arī: 15 burvīgas vietas romantiskām brīvdienām ar savu otro pusīti.

Pilnībā pārklājiet kūku ar varavīksnes glazūras kārtu un pielīmējiet purpursarkanu desu visā kūkas garumā apakšā, kas būs pēdējais gatavošanas posms.

Šādi izskatīsies jūsu kulinārijas šedevrs. Mākslas darbs! Pārliecinieties, ka 5 gadus vecais dzimšanas dienas zēns vai meitene atcerēsies šo dzimšanas dienu ilgu laiku!

Protams, jums ir smagi jāstrādā: jāizcep divi pīrāgi, lai galu galā pagatavotu vienu no tiem. Bet, ja izmantojat saldu cepšanas maisījumu , tas jums izmaksās vismazāk pūļu. Turklāt šī kūka izskatās tik garda, ka pārsteigsi ikvienu!

Dalies ar šo recepti ar draugiem. Tik koša kūka padarīs gada skaistāko dienu vēl saldāku!

Leave a Comment