Mana un draudzeņu mīļākā recepte: mazkaloriju pica bez miltiem – ēd, cik vien gribi!

Foto – Pexels

4. Tagad pagatavojiet tomātu mērci. Ja nevēlaties veltīt šim papildus laiku, varat izmantot gatavu veikalā pirktu picas mērci.

5. Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sagriež. No bazilika zariņa noņem lapiņas.

6. Uzkarsē augu eļļu pannā uz vidējas uguns. Pannā liek apcepties sīpolu un, maisot, cep apmēram 5 minūtes, līdz tas kļūst mīksts.

7. Pēc tam sīpolam pievieno tomātus savā sulā, ķiplokus, baziliku un cukuru. Pievienojiet pēc garšas sāli un piparus un uz lēnas uguns vāriet visu apmēram 10 minūtes, līdz masa sabiezē. Ja nepieciešams, vāriet ilgāk.

8. Tagad pagatavojiet to, ko liksiet uz picas. Pēc savas patikas un garšas jūs varat šos produktus mainīt.

9. No saldās paprikas izņemiet sēklas un sagrieziet to plānās šķēlītēs.

Lasi vēl: 4 receptes maigai un sulīgai gaļai cepeškrāsnī, ko nav kauns pasniegt uz svētku galda

10. Sagrieziet Mocarella sieru plānās šķēlītēs. Patiesībā jebkurš siers ir piemērots šim ēdienam, galvenais, lai tas būtu garšīgs, kvalitatīvs, bez piena tauku aizstājējiem un labi kūstošs. Tomēr Mocarella siers picām ir ideāls.

11. Olīvas izņemiet no iepakojuma, nolejiet lieko šķidrumu, nosusiniet tās uz salvetes un sagrieziet plānās ripiņās.

Foto – Pexels

12. Cepeškrāsns pannā ieklājiet cepampapīru un no vistas gaļas izveidojiet apaļu plāceni (kā mīklas pamatni) – diametrā apmēram 25 – 30 cm. Atcerieties, ka pamatnei jābūt diezgan plānai un viendabīgai. Lieciet to cepties cepeškrāsnī un cepiet 180 grādu karstumā apmēram 15 minūtes.

13. Pēc tam uz karstās pamatnes uzklājiet pagatavoto tomātu mērci. Bet uz mērces virspusē kārtojiet papriku un olīvas. Visam pāri – Mocarella sieru.

14. Lieciet pannu atpakaļ cepeškrāsnī un cepiet 200 grādu temperatūrā vēl apmēram 10 minūtes, līdz siers ir pilnībā izkusis.

15. Kad pica gatava, dekorējiet to ar bazilika lapiņām. Labu apetīti!

Leave a Comment