4 receptes maigai un sulīgai gaļai cepeškrāsnī, ko nav kauns pasniegt uz svētku galda

Gaļa, iespējams, ir viens no populārākajiem ēdieniem virtuvē. To sautē, cep, vāra, cep, pievieno pīrāgiem, salātiem un citiem ēdieniem. Šodienas rakstā mēs pastāstīsim, kā pareizi pagatavot maigu un sulīgu gaļu cepeškrāsnī, kā arī dalās ar tīkamākajām receptēm, lai varētu atrast sev tīkamu variantu.

Ēdienu gatavošanas padomi

Labākās cepšanas iespējas ir gaļas gabali bez kauliem, piemēram, fileja vai fileja. Pirms trauka ievietošanas cepeškrāsnī tas jāpamarinē vismaz dažas stundas, ideālā gadījumā uz nakti, lai gaļa paspētu piesātināties ar garšvielu garšām.

Marinādes ar kefīru un ar bazilika piedevu ir ideāli piemērotas cūkgaļai, liellopu gaļai – ar teriyaki mērci vai ar sinepēm un medu, vistas gaļai – alus, pikants-salds un jogurts.

Ja nezināt, kāds laiks ir optimāls gaļas gatavošanai cepeškrāsnī, paļaujieties uz tās svaru: parasti viena kilograma pagatavošana prasa apmēram 60 minūtes. Bet dažu šķirņu cepšana prasa ilgāku laiku, jo tās ir izturīgas un šķiedrainas. Piemēram, liellopu gaļas pagatavošana prasa ilgāku laiku nekā cūkgaļa.

Un pēdējais ieteikums: lai gaļa būtu sulīga, labāk to ietīt folijā vai pergamentā. Tie novērš mitruma iztvaikošanu, tāpēc trauks nepiedeg un neizžūst.

Lasi arī: Kādus produktus ir vērts iepirkt vairumā, lai nākotnē ietaupītu naudu?

Ideālā temperatūra vistas un zivju pagatavošanai cepeškrāsnī ir 145 grādi, gaļas – 170 grādi. Ja vēlaties, lai gatavošanas procesā veidojas skaista zeltaini brūna garoziņa, 10 minūtes pirms cepšanas beigām iztiniet foliju.

1. recepte: Cūkgaļa ar ķiploku folijā

Ēdiena pagatavošanai vajadzēs: vienu kilogramu cūkgaļas mīkstuma, četras ķiploka daiviņas, vienu citronu, divas tējkarotes paprikas, četras ēdamkarotes augu eļļas, sāli un piparus pēc garšas, timiāna un rozmarīna zariņus pēc garšas.

Pirmais solis ir gaļas sagatavošana. Rūpīgi noskalojiet to zem auksta ūdens un pēc tam noslaukiet virsmu ar papīra dvieli, lai noņemtu lieko mitrumu. Pēc tam berzējiet cūkgaļu no visām pusēm ar sāli, pa visu virsmu izveidojiet vairākas “kabatas” un ielieciet tur ķiploku šķēles – tas padarīs gatavo ēdienu garšīgāku.

Mazā bļodiņā samaisiet augu eļļu, citronu sulu, maltu papriku un maltus melnos piparus, pēc tam ar maisījumu berzējiet gaļu, līdz tā ir sulīga, mīksta un mīksta.

Cūkgaļu liek uz cepešpannas, kas izklāta ar foliju, pievieno dažus timiāna un rozmarīna zariņus, cieši aptin un cep cepeškrāsnī 190 grādos vienu stundu.

Pēc laika atlociet foliju, noņemiet zaļumus, paaugstiniet temperatūru līdz 240 grādiem un pagatavojiet gaļu vēl 10 minūtes, līdz izveidojas ēstgribu zeltaina garoziņa.

Turpinājums nākošajā lapā….

Leave a Comment