Mazsālītu gurķu recepte: nevainojami garda uzkoda jau pēc 24 stundām

Ja jums patīk mazsālīti gurķi un nevēlaties gaidīt dažas dienas, šī recepte noderēs.

Marinēšanai var ņemt jebkurus zaļumus, bet labāk izmantot standarta komplektu, ko var nopirkt jebkurā tirgū: ķiplokus, dilles lietussargus, mārrutku lapas. Šādus mazsālītus gurķus, kad tie atdzisīs, uzreiz jāieliek ledusskapī, tur tie saglabāsies ilgāk.

Mēs jums pastāstīsim, kā pagatavot šos lieliskos mazsālītos gurķīšus, par kuru būs sajūsmā ikviens, kas tos nogaršos.

Sastāvdaļas:

Divi kilogrami gurķi

Piecas ķiploka daiviņas

Trīs dilles zariņi;

3 mārrutku lapas

10 melno piparu zirnīši

5 upeņu lapas

5 ķiršu lapas

Sālījumam 1 litram ūdens nepieciešamas 2 ēdamkarotes sāls

Pagatavošana:

Nomazgājiet un nosusiniet ķiršu un upeņu lapas, kā arī mārrutkus un dilles. Gurķus uz pāris stundām iemērc aukstā ūdenī, bet vislabāk uz 24 stundām. Ķiploku daiviņas sagriež uz pusēm.

Gurķus nosusina un nogriež galus, lai tie ātrāk izvārītos. Garšaugus sasmalciniet, kā vēlaties. Ieberiet nedaudz uz burkas dibena, pievienojiet ķiplokus.

Uz zaļumiem kārtojiet gurķus, katru kārtu pārkaisot ar zaļumiem un ķiplokiem. Pievienojiet melno piparu zirnīšus. Apberiet gurķus ar mārrutku lapām.

Sagatavo karstu sālījumu: uzvāra vajadzīgo ūdens daudzumu. Pievieno sāli un noņem no plīts. Sāli maisa līdz tam brīdim, kamēr tas izšķīst. Ļauj sālījumam atdzist piecas minūtes un tikai tad ar to pārlej to gurķiem.

Svarīgi: nelietot aromatizētu sāli vai kādu speciālu sāli ar piegaršām. Labāk lietot akmens sāli vai galda sāli.

Burkai pa virsu uzlieciet šķīvi, bet uz tā uzlieciet atsvaru. Atstājiet gurķus sālījumā uz 24 stundām istabas temperatūrā. Pēc noteiktā laika tie būs pilnībā gatavi lietošanai. Bet, ja atstāsiet gurķus ilgāk sālījumā, sestajā dienā tie jau būs jūtami sāļi.

 

Leave a Comment